Ειδήσεις

Επίσκεψη αιρετών στο εργοστάσιο της ΕΣΕΚ ΣΥΝ.Π.Ε.


Την Παρασκευή 1/4/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο  της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας από τους αιρετούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με σκοπό να ενημερωθούν για τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΣΕΚ  το οποίο βρίσκεται στην Αγιοπηγή. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο  πρόεδρος της ΕΣΕΚ κος Κανδύλας Aπόστολος με τα μέλη του ΔΣ και ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου, ο Τεχνικός Υπεύθυνος κος Σταθόπουλος Ιωάννης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ.

  • Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας κος Τσιάκος Βασίλειος
  • Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΑΝΚΑ ΑΕ κος Αλεξάκος Φώτιος
  • Δήμαρχος Σοφάδων κος Σκάρλος Αθανάσιος
  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Καρδίτσας κα Μπακαλάκου Σωτηρία
  • Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Καρδίτσας κος Αντωνίου Σωτήριος
  • Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Δήμου Καρδίτσας κος Καπράνας Απόστολος
  • Αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Γώγουλος Γεώργιος

Η  συνάντηση  έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και σε δηλώσεις τους  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας κος Τσιάκος Βασίλειος  ανέφερε τα εξής :

«Η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής στερεών καυσίμων της Ενεργειακής Συνεταιριστικής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά γεγονότα των τελευταίων ετών για την περιοχή μας. Πρόκειται για μια βιομηχανική μονάδα η οποία συνδυάζει την αξιοποίηση προϊόντων και υποπροϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής για την παραγωγή πηγών ενέργειας. Η όλη προσπάθεια εντάσσεται μέσα σε ένα γενικότερο σχεδιασμό αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αειφόρου ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είναι δεδομένο πως η λειτουργία του εργοστασίου θα συμβάλει καθοριστικά στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, στην οικονομική ανάπτυξη, στην απόκτηση τεχνογνωσίας σε παρόμοια εγχειρήματα αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της προσπάθειας για τις νέες προοπτικές που δημιούργησαν για τον τόπο μας και είμαι σίγουρος πως η συνέχεια έπεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. »

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος  Αλεξάκος  Φώτιος δήλωσε τα εξής:

«Ως Δήμαρχος Καρδίτσας και ως Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ , η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας να γίνεται πράξη το όραμα των  ιδρυτικών μελών της  Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (Ε.Σ.Ε.Κ.) για την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής στερεών καυσίμων αξιοποιώντας τη βιομάζα. Είναι ένα πρωτοποριακό συνεταιριστικό εγχείρημα, -στο οποίο πίστεψα και προσωπικά συμμετέχοντας από την αρχή μαζί με τη σύζυγό μου –  που προχώρησε με σχεδιασμό, γνώση και οργάνωση.

Γι’ αυτό και πιστεύω οτι θα επιτύχει και θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αξιοποιώντας παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και ένα παράδειγμα για το πως μπορούμε με συλλογικότητα και πνεύμα συνεργασίας να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες που έχει ανάγκη η Καρδίτσα. »

 

Ο Δημάρχος Σοφάδων κος Σκάρλος Αθανάσιος  δήλωσε τα εξής:

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση που ένα αναπτυξιακό όραμά έγινε πραγματικότητα. Η εφαρμογή της καινοτομίας και της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κυρίαρχο στόχο. Αυτή η μονάδα παραγωγής πέλλετ αποτελεί σαφή απόδειξη του πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μετατρέψει αγροτικά και δασικά υπολείμματα σε μια πολύτιμη και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας, αποφέροντας παράλληλα εισόδημα.

Οι επενδύσεις βιομάζας και βιοενέργειας είναι οικονομικά βιώσιμες, διότι υπάρχει τεχνογνωσία καθώς και διαθέσιμη πρώτη ύλη. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι στόχοι της Ε.Σ.Ε.Κ. στην οργάνωση, την παραγωγή, τη διαχείριση και τη διάθεση βιομάζας και βιοκαυσίμων, θα στεφθούν με επιτυχία.»

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΚ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον τους και την στήριξη που παρείχαν στην ΕΣΕΚ από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Τόνισε ότι το έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του συνεταιρισμού οι οποίοι είναι και οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνεται να αποκτήσουν μερίδες περισσότεροι  συμπολίτες μας στην παλιά τιμή (αξίας 1.000€) μέχρι το τέλος Απριλίου 2016.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την ΑΝ.ΚΑ ΑΕ μέσω του  επιχειρησιακού προγράμματος LEADER (άξονας 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).

 

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

 

ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Μαθητές της Καρδίτσας περιηγήθηκαν σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την ανάδειξη της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας