Πρωτοσέλιδο

Επίσημη έναρξη για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καρδίτσας


Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Καρδίτσας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ‘’Επιχορήγηση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία’’.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.
Επίσης, το Σάββατο 21 Απριλίου στον 4ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Καρδίτσα από τις 09:30πμ έως τις 13:30μμ. η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Φύλο και Εκπαίδευση»
Η Ημερίδα απευθύνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.
Η εκπαίδευση ως βασικός μηχανισμός παραγωγής γνώσης παράγει και αναπαράγει έμφυλους καταμερισμούς και ανισότητες. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εξίσου δομικό παράγοντα δημιουργίας και προαγωγής της έμφυλης ισότητας υπό το πρίσμα μιας ολιστικής και διεπιστημονικής προσέγγισης. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται διαρκής και συστηματική μελέτη της σχέσης φύλου και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Προηγούμενο άρθρο 26ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Αγαπάμε το βιβλίο και το αφήνουμε να ταξιδέψει