Πρωτοσέλιδο

Επάρκεια, ποιότητα και καλές τιμές στην αγορά της Καρδίτσας – Σύσκεψη εν ΄ όψει των εορτών


Επάρκεια, ποιότητα και καλές τιμές θα μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στην αγορά της Καρδίτσας εν ΄ όψει των εορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την ομαλή λειτουργία της αγοράς με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.

Όλοι τους κάλεσαν τα καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί την τοπική αγορά για τα ψώνια των ημερών και τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι, ενώ αυτές τις ημέρες εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την πάταξη της αισχροκέρδειας.

΄΄Ανοίγοντας΄΄ τη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος έστειλε ένα μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς συμπληρώνοντας πως υπάρχει και επάρκεια αγαθών αλλά και καλές τιμές για όλους.

Σε άλλο σημείο, εξάλλου, της τοποθέτησής του ο κ. Τσιάκος πρότεινε να συνταχθεί μία επιστολή με τις υπογραφές όλων των εμπλεκομένων φορέων η οποία θα απευθύνεται  σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπου θα αναφέρεται ρητά πως δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν την τοπική αγορά και να βρίσκονται κοντά στις τοπικές επιχειρήσεις.

Η Δ/ντρια της Δ/νσης Κτηνιατρικής κ. Σεβαστή Ασλανίδου επεσήμανε πως έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και στα τρία βιομηχανικά σφαγεία τα οποία λειτουργούν στο Νομό μας όπως επίσης και σε κρεοπωλεία και διάφορα άλλα σημεία λιανικής πώλησης. Οι έλεγχοι αυτοί θα εντατικοποιηθούν όλη την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και τα Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Επίσης, η κ. Ασλανίδου έκανε γνωστό πως το Σαββατοκύριακο τα αγροτικά κτηνιατρεία θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας κ. Χρήστος Πρίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής : «Ευχαριστώ όλα τα όργανα που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι έλεγχοι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες. Η Καρδίτσα διαθέτει τα καλύτερα κρέατα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε εξαιρετικά καλές τιμές».

Ο Δ/ντης του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης  κ. Αγ. Λιασκοβίτης τόνισε και εκείνος με τη σειρά του πως οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου θα εντατικοποιηθούν και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν για άλλη μια φορά το καλύτερο δυνατό για την προστασία του καταναλωτή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών συζητώντας για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας