Πρωτοσέλιδο

Επάρκεια, ποιότητα και καλές τιμές στην τοπική αγορά εν ΄όψει Πάσχα


Σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για τη λειτουργία της αγοράς  εν ΄ όψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος ξεκίνησε τη σύντομη τοποθέτησή του τονίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι στην αγορά ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων και να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος: «Τα Κτηνιατρεία ήταν ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όλες τις υπόλοιπες μέρες. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας υπάρχουν και ποιοτικά προϊόντα και καλές τιμές. Αρκεί ο κόσμος να ψωνίσει από τα καταστήματα της περιοχής του. Θέλω λοιπόν  να καλέσω όλους τους πολίτες να προμηθευτούν τα απαραίτητα από εδώ».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Από την πλευρά της, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Σεβαστή Ασλανίδου επεσήμανε πως έλεγχοι γίνονται τόσα στα τρία βιομηχανικά σφαγεία τα οποία λειτουργούν στο Νομό Καρδίτσας όσο και στα σημεία λιανικής πώλησης ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

Επίσης, η κ. Ασλανίδου έκανε γνωστό πως με εντολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια και στη Θεσσαλία για το θέμα των ελληνοποιήσεων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Ήδη βρέθηκαν δείγματα σε γειτονικό Νομό της Θεσσαλία και ελέγχονται.

Η Δ/ντρια της Δ/νσης Ανάπτυξης κ. Μαρία Κόντου δήλωσε πως διενεργούνται από κοινού έλεγχοι με την Κτηνιατρική και θα συνεχιστούν και αυτές τις ημέρες.

Για ποιοτικά κρέατα και καλές τιμές εγγυήθηκαν και τα μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας κ. Τρέμμας και Ψαρρής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου τόνισε η αγορά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ζήτησε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε έξαρση.

Προηγούμενο άρθρο Έντονη η κοινωνική δράση του Δήμου Καρδίτσας τον Μάρτιο
Επόμενο άρθρο Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων