Η ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη προστασία των υδατικών οικοσυστημάτων του Νομού Καρδίτσας.
Οι ενημερωτικές επισκέψεις έγιναν σε συνεργασία με τα σχολεία των Δήμων Σοφάδων στο Δάσος Ανωγείου στις 12/5, Παμίσου στο ποτάμι του Αγναντερού στις 25/5 και στον Υγροβιότοπο Παλαμά στις 26/5.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου στο Ποτάμι Πάμισο του Δήμου Μουζακίου όπου παρευρέθηκε το 1ο και 2ο Δημοτικό Μουζακίου καθώς και το Δημοτικό σχολείο Μαυροματίου.
Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν καπελάκια και μπλουζάκια και τους χαιρέτησε και συζήτησε μαζί τους για περιβαλλοντικά θέματα ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, καθώς και ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου κ. Σακελλάρης Γεώργιος.
Κατόπιν οι μαθητές ανέλαβαν δράση στο ποτάμι συλλέγοντας δείγμα νερού και αναγνώρισαν πολλούς οργανισμούς που ζουν μέσα σε αυτό.
Στις 5 Ιουνίου ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά, η ΤΕΔΚ, ο Δήμος Παλαμά και άλλοι φορείς διοργάνωσαν εκδήλωση για το περιβάλλον, με θέμα: Ανακύκλωση και Γυναίκα και βιολογική καλλιέργεια. Τέλος, την Κυριακή 6 Ιουνίου η ΤΕΔΚ συμμετείχε στην διοργάνωση του Δήμου Κάμπου και της Ένωσης Χημικών Ελλάδας για την συνεισφορά της Χημείας στην Προστασία του Περιβάλλοντος.
Για την φετινή χρονιά δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ.Κωτσός το Δ.Σ αποφάσισε να πραγματοποιήσει δράσεις στις πεδινές περιοχές του Νομού, υπενθυμίζοντας ότι τις προηγούμενες χρονιές η ΤΕΔΚ σε συνεργασία με τους παραλίμνιους Δήμους και το σύνθημα <<Λίμνη Πλαστήρα πηγή Ζωής>>, ανέλαβε τον καθαρισμό και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, ανέφερε επίσης ‘’οι δράσεις της ΤΕΔΚ αποσκοπούν στην εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών για τη βιοποικιλότητα των παρόχθιων οικοσυστημάτων. Πιστεύω ότι μετά το πέρας των δράσεων όλοι μας θα έχουμε κατανοήσει καλύτερα την σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα του ποταμού στη ζωή μας”.