Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και Λιτάνευση της Αγίας εικόνας και του Ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Πλήθος πιστών συνέρευσε από νωρίς το απόγευμα, σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας για να τιμήσει τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο και να ζητήσει την βοήθειά του. Την Πέμπτη 23 Απριλίου εορτή του Αγίου θα ψαλεί ο Όρθος της Πανηγύρεως και η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
( 275μ.χ. – 303 μ. χ. )
Ο αληθινά Μέγας και Ένδοξος Μάρτυς του Χριστού Γεώργιος, ήταν από τον πατέρα του Καππαδόκης το γένος, από δε τη μητέρα του Παλαιστίνιος. Έχοντας το αξίωμα του Τριβούνου, δηλ. του Χιλίαρχου, ήταν στους πολέμους λαμπρός και τροπαιοφόρος, εξ ου αρχικά και η επονομασία του. Κατά τον καιρό του Διοκλητιανού, ομολόγησε με θάρρος τον Χριστό, στον οποίο πίστευε η οικογένειά του ανέκαθεν και ο ίδιος το έκρυβε. Πέρασε από πολλών λογιών βασανιστήρια με υπομονή και έτσι αναδείχθηκε σε όλα τροπαιοφόρος. Με τα θαύματα που έγιναν κατά τους άθλους του, πολλούς οδήγησε στην επίγνωση της αλήθειας.
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ
Αφού λογχίστηκε, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και τον ανάγκασαν να βαδίζει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Τέλος αποκεφαλίστηκε το έτος 303 σε ηλικία 28 χρονών. Το ιερό του λείψανο ( είναι άγνωστο που συνέβη το μαρτύριό του ) κομίσθηκε από τον υπηρέτη του στην κωμόπολη Λύδδα της Παλαιστίνης, που ήταν αναμφίβολα πατρίδα της μητέρας του και κατετέθη έπειτα στον Ναό που κτίσθηκε εκεί στο όνομά του.