Δυο ξεχωριστές αναβάσεις του πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Καρδίτσας κάλυψαν αρχάριους και πιο έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες. Η πρώτη ανάβαση είχε αφετηρία το Μοσχάτο. Η πολυπληθής ομάδα μικρών και μεγάλων πεζοπόρων περπάτησε στα υπέροχα δάση βελανιδιάς στις ομαλές πλαγιές απέναντι από την Μονή Κορώνας. Μετά από στάση στα απέραντα λιβάδια στην θέση Χαλικάκι προορισμός ήταν η κορυφή Κοκοριάκος, με 1025 μόλις μέτρα υψόμετρο αλλά με πανοραμική θέα προς την λίμνη Πλαστήρα και τα απέραντα χιονισμένα βουνά των Αγράφων. Η κατάβαση σχηματίζει την κυκλική διαδρομή και περνά από την θέση Τσαρδάκι, την θέση «Πεθαμένος» και επιστροφή στο χωριό. Χρειάστηκαν συνολικά τέσσερις ώρες πεζοπορίας και άφθονος χρόνος για την απόλαυση της θέας από διάφορα σημεία της διαδρομής.
Η ανάβαση των πιο έμπειρων ορειβατών έγινε στα Τζουμέρκα με προορισμό την κορυφή Πλάκα με υψόμετρο 2364 μέτρα. Η διαμονή έγινε στο εξαιρετικό καταφύγιο Μελισσουργών με διαχειριστή Φώτη Δελημήτρο. Το χιονισμένο βουνό με τις κάθετες ορθοπλαγιές προσφέρουν ένα πανέμορφο, μοναδικό αλπικό τοπίο. Ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χειμερινή διαδρομή που δεν απευθύνεται σε όλους με χρήση υλικών όπως κραμπόν και πιολέ. Συνολικά χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 11 ώρες, διανύοντας 18 χιλιόμετρα και 1500 μέτρα θετικής υψομετρικής ανάβασης και φυσικά άλλα τόσα κατάβασης. Επιλέχτηκε μια πιο τεχνική ανάβαση, εφόσον η πρόσβαση στο διάσελο πριν την κορυφή γίνεται από ένα λούκι με κλίση μεγαλύτερη των 50 μοιρών κατά σημεία. Επιπλέον απαιτεί η πολύωρη ανάβαση, αρκετών χιλιομέτρων και με μεγάλη υψομετρική διαφορά είναι και οι λόγοι που δεν είναι από τις πλέον επισκέψιμες κορυφές του συγκροτήματος παρά την εντυπωσιακή, εκλυστική όψη της. Από την κορυφή απλώνεται μπροστά στα μάτια μας όλη η μαγεία και η ομορφιά της Πίνδου και η κατάβαση γίνεται με μισή καρδιά υπό την πίεση του χρόνου…
Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του ΕΟΣΚ είναι την Κυριακή 16/2 η κατάβαση φαραγγιού (canyoning) στο Γαλανόρεμα Πηλίου και η ανάβαση της ψηλότερης κορυφής των Αγράφων, την Καράβα την Κυριακή 23/2.