Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, συνολικά -16- περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων.

Συνελήφθησαν στις 14-12-2020 το μεσημέρι στους Σοφάδες, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο άτομα.

Σε βάρος του ενός συλληφθέντος, καθώς επίσης και ενός ακόμη συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου ταυτοποιήθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενώ σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντος για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές της 13-12-2020 στους Σοφάδες, ο ένας συλληφθείς, μαζί με τον ταυτοποιημένο συνεργό του, αφαίρεσαν μία τηλεόραση από οικία, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στο δεύτερο συλληφθέντα, έναντι του χρηματικού ποσού των -30- ευρώ. Η αφαιρεθείσα τηλεόραση κατασχέθηκε.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 24-11-2020 έως 13-12-2020, ο ένας συλληφθείς, μαζί με τον ταυτοποιημένο συνεργό του, χρησιμοποιώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης, διέπραξαν ακόμη -15- περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων, από τις οποίες -4- σε οικίες, -6- σε αποθήκες εντός οικοπέδων και κτημάτων, σε μία από τις οποίες τραυμάτισαν δεσποζόμενο σκύλο, -1- σε καφενείο, -2- από Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, -1- από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου Σοφάδων και -1- από οικόπεδο.

Κατά τη διάπραξη των προαναφερόμενων κλοπών αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, γεωργικά μηχανήματα, ηλεκτρικά και γεωργικά εργαλεία (αλυσοπρίονο, τρυπάνι κ.α.), μπαταρίες μηχανημάτων, χρηματικό ποσό, ενώ σε μερικές περιπτώσεις προκάλεσαν και φθορές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη ενίσχυση 690.000 ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Rapid tests στην Καρδίτσα: 8 κρούσματα σε σύνολο 171 δειγμάτων