Ειδήσεις

Εξετάσεις προληπτικής ιατρικής στο Δ. Λ. Πλαστήρα


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαϊου και ώρα 09:00, στο Αγροτικό Ιατρείο της Τ.Κ. Κρυονερίου, σειρά εξετάσεων που απευθύνονται σε άτομα «υψηλού κινδύνου» (π.χ. υπέρβαροι, καπνιστές) αλλά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο παρεχόμενος έλεγχος περιελαμβάνει σπιρομέτρηση και οξυμετρία για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων και σακχάρου αίματος για τον έλεγχο παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα αποτελέσματα πέρα από την επί τόπου εκτίμησή τους, όπου χρειάζεται, μεταφέρονται μέσω λογισμικού τηλεϊατρικής της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafon και της εταιρίας healthtelematicsn Vidano στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εκεί ειδικοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι) θα τα αξιολογήσουν και με τον ίδιο τρόπο θα αποσταλεί η συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Η φορητότητα του εξοπλισμού του προγράμματος καθιστά δυνατό μια ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. (ιατρός, νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας) να επισκέπτεται κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του προγράμματος οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Υπεύθυνος  Προγράμματος: Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Κ.Υ. Μουζακίου

Συνεργάτες: Τσιαούσης Ηλίας (Γενικός Ιατρός), Βασιλού Ερμιόνη, Βάλλα Λένα, Γούλα Αλεξάνδρα, Ρήγα Μαρία Επισκέπτριες Υγείας Κ.Υ. Μουζακίου.

Πληροφορίες: Θυμιοπούλου Ελένη, Αντ/ρχος Λίμνης Πλαστήρα, τηλ. 6988165454.

Δηλώσεις συμμετοχής: Παπουτσής Βασίλης, Πρόεδρος Τ.Κ. Κρυονερίου, τηλ. 6932382488.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στην Κρήτη
Επόμενο άρθρο Ανακαινίζεται η Δημοτική Αγορά του Δ. Μουζακίου