Εξασφαλίστηκε η πίστωση για την κατασκευή στεγάστρων


  Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε το ποσό των 10.000 € για την κατασκευή των στεγάστρων, με ημικυκλικά φύλλα, που θα συνδέουν τα ανεξάρτητα κτίσματα του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Καρδίτσας, που δεν είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα εργασιών του έργου. Επισημαίνεται ότι η κατασκευή αυτή αποτελεί μία από τις πρόσθετες κατασκευές που εντάχθηκαν στο έργο όπως η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στον αύλειο χώρο και ο ηλεκτροφωτισμός του, η κατασκευή κιγκλιδωμάτων και οι μονώσεις των εξωστών που εξασφαλίζουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και που ανεβάζουν το συνολικό κόστος κατασκευής σε 3.833.245 €.

          Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος δήλωσε τα εξής:

« Με την κατασκευή των στεγάστρων ολοκληρώνεται το σύνολο των εργασιών στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Ένα σχολείο σύγχρονης λειτουργικής και αισθητικής αρχιτεκτονικής, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική κοινότητα της Καρδίτσας αλλά και της επικράτειας γενικότερα. Είμαι σίγουρος ότι το σχολείο αυτό θα αποτελεί για τους μαθητές της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής την κιβωτό μάθησης που θα παρέχει γνώσεις, θα ενισχύει την δημιουργικότητα και θα προάγει την καινοτομία, απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

           Για εμάς άλλωστε, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής η επένδυση στην παιδεία, τον πολιτισμό, τη νέα γενιά και τα παιδιά αποτελεί την πιο σίγουρη επένδυση για το αύριο».

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο 14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη