Ειδήσεις

ΕΝΠΕ: Ειδική ρύθμιση για τις οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ


Ειδική ρύθμιση για τις οφειλές των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ που να προβλέπει προκαταβολή του 10% και εξόφληση του υπολοίπου σε 100 δόσεις, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπως αποφάσισε το Διοικητικό της Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σε υλοποίηση της απόφασης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου καθώς και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκη τονίζοντας ότι η ρύθμιση «καθίσταται αναγκαία και κατεπείγουσα προκειμένου να διευκολυνθούν στη λειτουργία τους και κυρίως να μην καταστραφούν εκατομμύρια στρέμματα με καλλιέργειες».

«Η ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτήσει εκ νέου τα αντλιοστάσια ζητά προκαταβολή τουλάχιστον 30% της οφειλής και το υπόλοιπο να εξοφληθεί σε δόσεις. Αντικειμενικά, χρηματικά ποσά αυτού του ύψους, είναι αδύνατο να εξεύρουν οι ΟΕΒ, στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, τα συνολικά χρέη των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε ΤΟΕΒ που έχουν οφειλές.

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το τεράστιο πρόβλημα με τα χρέη των ΤΟΕΒ», υπενθύμισε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός και τόνισε ότι παρά τα όσα λέγονται ακόμη και από Υπουργούς, η ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ανάψει το πράσινο φως για ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων για συμμετοχή στην απεργία