Ειδήσεις

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας


Την Τετάρτη στις 2 του Νοέμβρη ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους/τις αιρετούς/ές μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ). Όλοι/ες από την εμπειρία μας γνωρίζουμε τη σημασία που έχει να αναδεικνύονται στις θέσεις των αιρετών συνάδελφοι/ισσες που υπηρετούν τη διαφάνεια και προωθούν στα ΥΣ τις θέσεις του σωματείου.

Χρειαζόμαστε αιρετούς/ές που δεν είναι επιρρεπείς σε συντεχνιακά αιτήματα, που έχουν ενιαία στάση απέναντι σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες και κλάδους. Αιρετούς/ές που δεν υλοποιούν προσωπικές φιλοδοξίες και δεν παίζουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια σε βάρος των εκπαιδευτικών. Αιρετούς/ές που λογοδοτούν, ενημερώνουν και προωθούν τη διαφάνεια, διασφαλίζουν την αξιοπρέπειά μας και ελέγχουν την κάθε φορά διοίκηση. Αιρετούς/ές που ξεφεύγουν από την πελατειακή λογική και τα ρουσφέτια. Παλεύουμε για να γίνουν παρελθόν τα υπολείμματα μιας πολιτικής χρόνων, που μέσα από την πολυνομία και αντινομία μας πούλαγε ως εκδούλευση δικαιώματά μας.

Τα τελευταία 4 χρόνια, με τη συμμετοχή μας στα ΥΣ, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην εμπέδωση της διαφάνειας και της ισονομίας.

Καθιερώθηκε η ανάρτηση της μοριοδότησης των συναδέλφων/ισσών στον πίνακα τοποθετήσεών τους σε λειτουργικά κενά. Για πρώτη φορά φέτος στον πίνακα οργανικών κενών αποτυπώθηκε το σύνολο ωρών α’ ανάθεσης, βάσει των οποίων προέκυψαν οι νέες οργανικές. Για πρώτη φορά φέτος αναρτήθηκαν οι κενές διδακτικές ώρες στα σχολεία της α/θμιας, ώστε οι συνάδελφοι/ισσες να μπορούν να δηλώσουν επί πραγματικών κενών. Η ανανέωση στις Λυκειακές Επιτροπές και στο βαθμολογικό κέντρο, που ξεκίνησε και πρέπει να συνεχιστεί, είναι επίσης θετικό βήμα. Στην ίδια κατεύθυνση τη θετική ήταν και η διαδικασία ορισμού των μελών στο  διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.  Ας αναλογιστούμε γιατί τόσα χρόνια αυτά τα αυτονόητα και αναγκαία βήματα δεν είχαν γίνει.  Ας καταλάβουμε ότι ο μηδενισμός και η ισοπέδωση που επιχειρείται από διαφορετικές μεταξύ τους παρατάξεις έχει βαθείς λόγους. Η μεν ΔΑΚΕ υπηρέτησε με συνέπεια τα ακριβώς αντίθετα. Αν αποδεχτούν την αλήθεια απλά αυτοακυρώνονται και δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για παραταξιακό και προσωπικό τους όφελος τα ΥΣ. Οι δε άλλες παρατάξεις (ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, ΚΚΕ Μ-Λ) αρνούνται να παραδεχθούν τα αυτονόητα, γιατί, όσο περισσότερο πραγματώνεται η διαφάνεια και η ισονομία, τόσο στενεύουν τα περιθώριά τους για κραυγές και για άγρα ψήφων πατώντας στον πόνο των συναδέλφων.

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Πριν ακόμη τελειώσει η θητεία μας ως αιρετών του ΠΥΣΔΕ για τη διετία 2015-2016, εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, μερικοί από τους πρώην συναγωνιστές μας, αφού αποσχίστηκαν αυτόβουλα,  καπηλεύτηκαν τον τίτλο, κατεβαίνοντας στις εκλογές ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ… !!!

Έκπληξη, επίσης, μας προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι/ες από αυτούς/ές, σφόδρα αντίθετοι/ες ως τώρα με οτιδήποτε σχετίζεται με διοίκηση (αιρετοί, διευθυντές, υποδιευθυντές, θέσεις διοικητικής ευθύνης), βάζουν για πρώτη φορά το όνομά τους σε ψηφοδέλτιο «συνδιαχειριστικό». Χαιρετίζουμε αυτή τους την απόπειρα και τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα Κι επειδή η πόλη μας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, λέμε στους συναδέλφους πως… «είσαι αυτό που πράττεις και όχι αυτό που δηλώνεις».

 

  • ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
  • ΔΕ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΩΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Χρήστος Παπαστάθης

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6936745107

ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

 

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6945997748

ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έτοιμος ο μηχανισμός στην Π.Ε. Καρδίτσας εν ΄όψει του επερχόμενου χειμώνα
Επόμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ : Η υποκρισία των δήθεν ενημερώσεων