Εισαγωγή Υποψηφίων ΕΠΑ.Λ. στις Στρατιωτ. Σχολές


Μέχρι 27 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Πλακιάς ενημέρωσε τους υποψηφίους ΕΠΑ.Λ.  για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές και τον τρόπο συμπλήρωσης της αίτησης-δήλωσης.

Ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι για όλα όσα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ώστε να συμπληρώσουν σωστά  την αίτησή τους  και πληροφορήθηκαν για  όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Εθν. Άμυνας, όπως είναι τα δικαιολογητικά, τι προβλέπεται για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ), οι ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν και πληροφορίες σχετικές με τις Σχολές. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν, και αυτό επισημάνθηκε ιδιαίτερα, στη σειρά προτίμησης των σχολών, η οποία θα είναι αυτή τελικά που θα μετρήσει (στην αίτηση-δήλωση) και όχι η σειρά που δηλώθηκε στο Μηχανογραφικό Δελτίο, που κατέθεσαν οι υποψήφιοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αφού συμπληρώσουν την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά θα την καταθέσουν μόνο μία φορά στη Σχολή πρώτης προτίμησης, από την οποία θα πληροφορηθούν για το πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων. Για να πάρει μέρος ο υποψήφιος στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ), πρέπει να επιτύχει Βαθμολογία σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από το Ν.  2525/97-ΦΕΚ 188Α΄.

Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές βρίσκεται ήδη στα Λύκεια του νομού μας ενώ η προκήρυξη για τη σχολή αστυφυλάκων προβλέπεται να κοινοποιηθεί κατά το μήνα  Απρίλιο.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 27-4-2007. Οι υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά αναφέρονται στην προκήρυξη όπου υπάρχουν οι διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Οι προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) που προβλέπονται για τους υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών, υπόκεινται σε ένα ενιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει:

1.Υγειονομική εξέταση

2.Ψυχοτεχνική δοκιμασία

3.Αθλητική δοκιμασία

Με τις εξετάσεις αυτές κρίνεται μόνο η καταλληλότητα των υποψηφίων να ακολουθήσουν το στρατιωτικό επάγγελμα και οι επιδόσεις δε λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της βαθμολογίας εισαγωγής.

Προηγούμενο άρθρο Ανατέθηκε η κατασκευή του Διοικητηρίου
Επόμενο άρθρο Αποκαλυπτήρια του αγάλματος «Η Μάνα»