Ενημέρωση για την άρδευση στους αγρότες του Δ. Παλαμά


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δήμο Παλαμά σύσκεψη, ενημερωτικού χαρακτήρα για τους αγρότες, η οποία αφορούσε την παροχέτευση νερού, για την άρδευση των καλλιεργειών, στους Δήμους Παλαμά και Φύλλου.

Δίδεται ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα στην ύδρευση του πληθυσμού και στην ποιότητα του πόσιμου νερού.

Επισημάνθηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί το οικολογικό όριο της λίμνης Πλαστήρα στα περσινά επίπεδα και να μη διαπραγματευθεί, σε καμιά περίπτωση, η αύξηση της παροχέτευσης, πέραν των 45.000.000 m3.

Η ακριβής ποσότητα παροχέτευσης, για την άρδευση των εκτάσεων εντός και εκτός δικτύου Ταυρωπού, θα αποφασιστεί την προσεχή Παρασκευή στη σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Άρδευσης.

Τέλος, έγιναν συστάσεις και δόθηκαν οδηγίες για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων, ενώ ζητήθηκε να κατατεθεί χρονοδιάγραμμα ημερών άρδευσης, το οποίο θα εφαρμοστεί στην αρδευτική περίοδο και θα διακρίνεται από πνεύμα αυστηρής οικονομίας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντινομάρχης και υπεύθυνος πρωτογενούς τομέα κ. Καρατσιώρης Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Βασίλειος Καραδήμος, ο Δήμαρχος Φύλλου κ. Δημήτρης Αγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Παλαμά και υπεύθυνος άρδευσης κ. Αριστοτέλης Χατζής, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παλαμά, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί αγρότες.

Προηγούμενο άρθρο Προετοιμασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η 1η φάση μελετών για το αγρόκτημα Καρποχωρίου