Ενημέρωση για τα Προγράμματα Πρόληψης που υλοποιεί η ΝΑ


Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΠΟΥ ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε κάποιο θέμα σχετικά με την υγεία. Το σύνθημα που προτάχθηκε για τη φετινή  Ημέρα Υγείας είναι  «Σώστε ζωές, κάντε Νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες καταστάσεις», θέμα που αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο, με τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στη γειτονική μας χώρα την Ιταλία.

«Η ετοιμότητα, λοιπόν των Νοσοκομείων είναι το στοιχείο κλειδί για την αντιμετώπιση των  εκτάκτων περιστατικών. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Ιταλίας και ευχόμαστε να μη χρειάζεται ποτέ να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η Ν.Α. Καρδίτσας δίνοντας έμφαση στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν την προάσπιση της υγείας των πολιτών. Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη  πραγματοποιηθεί συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, όσο και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού συλλόγου αλλά και με άλλους φορείς, ώστε να υλοποιηθούν από κοινού μια σειρά δράσεων για την Υγεία με έμφαση στην πρόληψη». Τα παραπάνω δήλωσε η αρμόδια Αντινομάρχης κ. Ερμιόνη Βασιλού σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Στη συνέχεια ανέφερε:

«Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα παρακάτω:

1. από το Φεβρουάριο ξεκίνησε ο έλεγχος οπτικής οξύτητας μαθητών των δημοτικών σχολείων την πόλης της Καρδίτσας. Ελέγχθηκαν περίπου 1600 μαθητές από τους οποίους περίπου 300 παραπέμφθηκαν για οφθαλμολογική εξέταση. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθούν όλα τα ευρήματα.

2. Πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του τραχήλου του τραχήλου της μήτρας σε χωριά του νομού με την συνεργασία των Κέντρων Υγείας του Νομού και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

3. Πρόληψη Καρκίνου του Προστάτη στους άνδρες σε συνεργασία με το μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

4. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Αντικαρκινική Εταιρεία και με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για να φέρουμε την κινητή μονάδα Μαστογράφου για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού μας.

5. Προγραμματίζουμε αντικαπνιστική εκστρατεία, με τη συνεργασία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την 31 Μαΐου, ημέρα κατά του καπνίσματος.

6. Από την καινούρια σχολική χρονιά, με την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας θα φροντίσουμε για το  ατομικό   δελτίο υγείας  μαθητών και να γίνει οργανωμένα έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς ψάχνοντας όλες τις ειδικότητες των γιατρών που χρειάζονται.

7. Συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία της Πόλης

8. Τέλος, προγραμματίζεται μια ημερίδα για την Υγεία το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους».  

Προηγούμενο άρθρο Με νέα οχήματα εξοπλίζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
Επόμενο άρθρο Η αποτυχία του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης του είναι καθολική