Ενδιαφέρον Σιούφα για την επέκταση της Σχολής Αστυφυλάκων


Μέσω ΣΔΙΤ η πρότασή του για την υλοποίηση του έργου.

O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με τη Νομαρχία Καρδίτσας και όλους τους φορείς του Νομού για την καλύτερη αντιμετώπιση και προώθηση των θεμάτων του Νομού Καρδίτσας, με επιστολή του από τις 26 Αυγούστου 2008 προς τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, υποστήριξε την ανάγκη επέκτασης των κτηριακών υποδομών της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας και πρότεινε την υλοποίηση του έργου μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ), σε άμεσο χρόνο.

Σημειώνεται ότι για το έργο αυτό έχει ήδη εκπονηθεί σχετική μελέτη από τη Νομαρχία Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Με το από 21 Ιουλίου 2008 έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών η Νομαρχία Καρδίτσας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης για την επέκταση των κτηριακών υποδομών της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, η οποία καταρτίστηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κτηριακή επέκταση της Σχολής θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης των Δοκίμων, γεγονός που αναμφίβολα θα συμβάλει και στη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το λόγο αυτό, το έργο της επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ θεωρούμε τη μέθοδο ΣΔΙΤ ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την υλοποίησή του.

Σας στέλνουμε το παραπάνω σχετικό έγγραφο της Νομαρχίας Καρδίτσας, μαζί με το φάκελο της μελέτης του έργου, προκειμένου να εξετάσετε τη δυνατότητα να προταθεί ως έργο ΣΔΙΤ στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή.»

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Αχλαδιά–Καππαδοκικό-Γεφύρια
Επόμενο άρθρο Έκθεση φωτογραφίας Γ. Γιαννάκη στον πολυχώρο «Παλαιών Αρχών»