Ημερίδα με θέμα η «Δυνατότητα Παραγωγής βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο, ως υποκατάστατο της βενζίνης», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Sweethanol/Intelligent Energy Europe» το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση ενός ευρωπαϊκού βιώσιμου μοντέλου παραγωγής Βιοαιθανόλης 1ης γενιάς από Γλυκό Σόργο, σε τρεις χώρες της Ευρώπης, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ. Σύμφωνα με τους εισηγητές, ο γλυκός σόργος έχει το πλεονέκτημα εκτός του ότι δεν περιλαμβάνεται στα ενεργειακά φυτά που σχετίζονται με τη διατροφική αλυσίδα, να έχει τη δυνατότητα να καλλιεργείται και σε μη «γόνιμα» εδάφη, ενώ οι ενεργειακές επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το γενικότερο κλίμα ύφεσης αλλά και της θεσμικής και χρηματοπιστωτικής αβεβαιότητας, δεν ευνοούν την ανάπτυξη νέων επενδύσεων. Παρόλο αυτά με γνώμονα το σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», η διερεύνηση της παραγωγής βιοαιθανόλης από το γλυκό σόργο σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στόχο για τη σύνδεση του πρωτογενούς με το δευτερογενή τομέα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.