Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι: Δεν διαπραγματευόμαστε την Κυριακή Αργία


Προσπαθούν να μας πείσουν  ότι: -Είναι δίκαιο να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα, πρέπει να απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο λειτουργίας για αυτό και γίνεται.

-Είναι δίκαιο να δουλεύουμε για μισθούς πείνας, να μας κόβουν τα ρεπό και να «φορτωνόμαστε» στις πλάτες μας ώρες δουλειάς που να μη τις πληρωνόμαστε, για αυτό και γίνεται.

-Είναι δίκαιο να μην κάτσουμε καμία Κυριακή για τις επόμενες βδομάδες και να καταργηθούν όλες οι Αργίες, για αυτό και γίνεται.

Όσο και να προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, δεν μπορούν να κρύψουν την τεράστια αδικία και βαρβαρότητα που επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στο Εμπόριο. Υπέρτατη επιδίωξη της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της ΕΕ είναι να ξεμπερδεύουν με όποια «εμπόδια» υπάρχουν που δυσκολεύουν την ανάκαμψη των κερδών, το απόλυτο ξεζούμισμα των εργαζομένων και ταυτόχρονα να μην υπάρχει καμία αντίδραση από εμάς, ίσα ίσα να βάζουμε και πλάτη στα σχέδια τους.

Φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, να μην είναι ο καθένας μας μόνος του. Φοβούνται εργαζόμενους αποφασισμένους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, για αυτό επιτίθενται με μανία κατά απεργών και όποιου αντιστέκεται, για αυτό χτυπάνε σωματεία και εργαζόμενους που είναι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γιατί προσπαθούν να χτίσουν ένα εργατικό κίνημα δυνατό, μαχητικό που να υπερασπίζεται τον εργαζόμενο και να έχει δυνατή συμμαχία με όποιον υποφέρει από τα μονοπώλια . Δεν θα το βάλουμε κάτω!

Απεργούμε και παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας, γιατί φτάνει πια να ματώνουμε εμείς για να κερδίζουνοιβιομήχανοι, οιεφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μη δεχτείς άλλες θυσίες. Έλα σε επαφή με την Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας, μπορούμε συλλογικά και οργανωμένα να παλέψουμε. Έχουμε αιτήματα που χρειάζεται να τα βάλουμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Σαν Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων θα κάνουμε παρεμβάσεις και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην εργοδοσία και να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και μέσα στις γιορτές, αν όμως εμείς οι εργαζόμενοι δεν παλέψουμε, τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Παλεύουμε σε κάθε μαγαζί για:

-Καμία Κυριακή, κανένα μαγαζί ανοιχτό. Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

-Κανένα μαγαζί ανοιχτό στις 2 Γενάρη και να μη χρεωθεί η μέρα σαν ρεπό ή άδεια. Kανείς εμποροϋπάλληλος να μη δουλέψει ούτε με ανοιχτές ούτε με κλειστές πόρτες. Μας γονατίζουν μετά από εντατική δουλειά εβδομάδων.

-Να δοθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων. Κανένας εργαζόμενος να μη το χαρίσει στο αφεντικό του.

-Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και απλήρωτος. Να σταματήσουν τα προγράμματα τελευταίας στιγμής και τα κομμένα ρεπό. Τέρμα οι απλήρωτες ώρες δουλειάς.

-Παλεύουμε για επαναφορά της Κλαδικής Σύμβασης, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που μας επέβαλαν με πρόσχημα την κρίση τους.

-Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.

Οργανώσου στο σωματείο σου. Μόνο έτσι δεν θα πιάνουν τόπο οι απειλές και η τρομοκρατία.

 

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Βασίλη Καραβάση "Έχεις Facebook? Ααα σε θέλω "φίλη"
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο τρίποντο για τον ΣΠΑΚ