Εμπιστοσύνη στη συνέπεια και τη μαχητικότητα του ΚΚΕ


 Την υπερψήφιση του «αγωνιστικού ψηφοδελτίου» του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές ζήτησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Δ. Μανωλάκου μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Παυσιλύπου και λίγο νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Άστρον με τον Γραμματέα της ΝΕ κ. Γ. Τσιούτρα και τον πρώην βουλευτή κ. Β. Μπούτα

«Ξέρουν καλά ότι όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν ότι το μόνο αποκούμπι που έχουν είναι το ΚΚΕ.Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα καλούμε και το λαό της Καρδίτσας σε ένα πλατύ, τολμηρό άνοιγμα χωρίς περιορισμούς, προκαταλήψεις και τείχη.

Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί. Δεν αλλάζει όπως δεν άλλαξαν και δεν αλλάζουν τα κόμματα που το στηρίζουν.

Όποια πρόταση φιλολαϊκή και να προτείνει κανείς,   δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή παρά μόνο με σύγκρουση.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης δεν μπορεί να αποκτήσει συνέχεια

και διάρκεια, αν δεν ανυψωθεί στο επίπεδο της αμφισβήτησης συνολικά της ΕΕ, γενικότερα του ιμπεριαλισμού και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Αυτή η γραμμή πάλης που στοχεύει ξεκάθαρα στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, σηματοδοτεί τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, και όχι μόνο, και τη μοναδική διέξοδο από την κρίση με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.

Γι αυτό και η αποχή δεν τους ενοχλεί, τα χέρια τους θα τρίβουν βιομήχανοι και εφοπλιστές και τα κόμματα τους, γιατί η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση με την αποχή δεν θα εκφραστεί.

Εμπιστευτείτε τη συνέπεια και μαχητικότητα του ΚΚΕ.

Και οι ευρωεκλογές να είναι η ευκαιρία για αντίσταση να μην φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Έμπρακτα αυτό μπορεί να εκφραστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο με το δυνάμωμα των αγώνων, με την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ»τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μανωλάκου.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του λευκώματος «Ίταμος»
Επόμενο άρθρο Ομιλία Ντίνου Ρόβλια σήμερα στη Ναύπακτο