Εκτεταμένο πρόγραμμα οδοποιίας στο Δήμο Καρδίτσας


Περιοδεία του Δημάρχου κ. Δομήνικου Βερίλλη, συνοδεία μηχανικών του Δήμου, στα εκτελούμενα έργα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα οδοποιίας του Δήμου Καρδίτσας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά έργων σε διάφορες οδούς της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, συνοδευόμενος από μηχανικούς του Δήμου, επισκέφθηκε τα έργα και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή προγραμμάτισε και εκτελεί ένα πρωτόγνωρο σε έκταση πρόγραμμα οδοποιίας, παρεμβαίνοντας σε δρόμους και πεζοδρόμια τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της πόλης, αλλά και τα Τοπικά Διαμερίσματα. Οι ανάγκες είναι πολλές και φροντίζουμε με σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση να τις ικανοποιήσουμε, τόσο με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και με αυτά που βρίσκονται υπό μελέτη ή προς δημοπράτηση.

Πέρα από τα έργα που εκτελεί ή προγραμματίζει ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή με τις παρεμβάσεις της προώθησε την εκτέλεση έργων που αφορούν το Δήμο μας, αλλά έχουν ως φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκτέλεση των έργων αυτών θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο του Δήμου, το οποίο δεν θα σταματήσουμε να βελτιώνουμε διαρκώς, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.»

Τα έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε διάφορα στάδια στο Δήμο Καρδίτσας είναι τα εξής:

Ανάπλαση Πεζοδρομίων Κεντρικών Δρόμων

Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, περιλαμβάνει την ανάπλαση πεζοδρομίων στις οδούς  Αζά (Καποδιστρίου – Ιεζεκιήλ), Ηρώων Πολυτεχνείου (Υψηλάντου – Δ. Λάππα), Βασιαρδάνη και Νικηταρά (Χατζημήτρου – Τζέλλα) με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας της Καρδίτσας.

Οδοποιία Δ. Καρδίτσας

Το έργο, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, παρεμβαίνει στις οδούς Καβάφη (3Α, άσφαλτος), 1η πάροδος Νιάλας (άσφαλτος), Ζαφειροπούλου (πλήρης οδοποιία), πάροδος Ορθής (κράσπεδα, 3Α), Ηριδίωνα (κράσπεδα, 3Α), Ταμασίου (κράσπεδα, 3Α), Μετεώρων (κράσπεδα, 3Α), Αχιλλέως (άσφαλτος), Αγ. Παντελεήμονας (κράσπεδα, 3Α), Καποδιστρίου & Τρικάλων (πλήρης οδοποιία),  Καποδιστρίου & Γαρδικίου (άσφαλτος), Ύδρας (κράσπεδα, 3Α), Χατζημήτρου (άσφαλτος), Περσέα (κράσπεδα, 3Α), Μπότση κ.χ. πρασίνου (πεζοδρόμια), Δ. Λάππα & Καβάφη (Διάνοιξη, άσφαλτος), τέρμα Δ. Λάππα με περιφερειακό (άσφαλτος), 1ο Λύκειο χώρος στάθμευσης λεωφορείων (άσφαλτος),  Παλαιοκκλήσι στο σχολείο (άσφαλτος), πλακοστρώσεις (Αγ. Παντελεήμονα – Καρδ/λα – Καποδιστρίου)

Οδοποιία Δ. Διαμερισμάτων

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε οδούς των Τοπικών Διαμερισμάτων της Καρδιτσομαγούλας, του Αρτεσιανού, της Αγιοπηγής και του Ρούσσου και πρόκειται να δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις αναβάθμισης στις κύριες οδικές συνδέσεις της περιοχής

Το έργο, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, αφορά παρεμβάσεις στις οδούς  Καμινάδων – Τμήμα Κονδύλη – Μπούσδρα – Σωτήρως  – Κ. Επισκόπου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις αναβάθμισης στις κύριες οδικές συνδέσεις της περιοχής – Β’ Φάση

Το έργο, προϋπολογισμού 213.392 ευρώ, αφορά τη διαμόρφωση Parking και ασφαλτόστρωση οδών γύρω από το Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο και τα πεζοδρόμια στην Μπούσδρα

Διαμόρφωση νοτιοδυτικής εισόδου πόλης

Το έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ αφορά την κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στη δυτική είσοδο της πόλης της Καρδίτσας στην οδό Ταυρωπού, διαμόρφωση της εισόδου του κοιμητηρίου της Αγίας Παρασκευής και κατασκευή parking στη Δημοτική έκταση μεταξύ του κοιμητηρίου και των οδών Ταυρωπού και Ζαφειροπούλου. Θα γίνει επίσης ηλεκτροφωτισμός των οδών Ταυρωπού και Αντιγόνου, του κόμβου και του parking.

Οδοποιία – ασφαλτόστρωση

Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, αφορά ασφαλτοστρώσεις στους εξής δρόμους: Οδός Ε. Γιαννούλη και πάροδός όπισθεν LIDL – Οδός Αγράφων (από Γιαννιτσών μέχρι Θεσσαλιώτιδος) – Οδός Μικράς Ασίας (Ο.Τ 863-866) – Οδός Μετεώρων (Ο.Τ 469α-467) – Οδός Τεμπονέρα (μετά τον περιφερειακό) – Οδός Κώστα Βελή – Οδός Κενταύρων και Οδός Λυσάνδρου – Οδός Ιεζεκιήλ και οδός Παύλου Μελλά – Οδός μεταξύ των Ο.Τ 848 και 849 – Οδός Εσπερίδων (προέκταση) – Περιοχή προέκτασης Λαχανά (όπως ορίζεται από τα Ο.Τ 896-942-945-948-908-947)

Οδοποιία Πόλης και Δ. Διαμερισμάτων

Το έργο, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, αφορά παρεμβάσεις στις οδούς:

Πάροδος Δελφών και Εσπερίδων, Πάροδος Θέμιδος και Νικήτα Μανδηλαρά, Ο.Τ. 901 και 897, Ο.Τ. 1097 1096 και 1095

Φωτεινή σηματοδότηση κόμβου Καποδιστρίου – Τρικάλων

Το έργο, προϋπολογισμού  40.000 ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης

Κατασκευή κεντρικών πεζοδρόμων

Αφορά στην διαμόρφωση του υπαίθριου δημόσιου χώρου της οδού Αβέρωφ σε πεζόδρομο, από την οδό Τζέλλα της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου  έως την οδό Μ. Αλεξάνδρου  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μήκους  220μ, μέσου πλάτους 10μ και συνολικής επιφάνειας  2200 τμ. 

Διαμόρφωση εισόδων Τ.Δ. Παλαιοκκλησίου – Ρούσσου

Το έργο έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις στα δύο Τοπικά Διαμερίσματα.

Συντήρηση αμμοχαλικοστρωμένων οδών Δ.Δ. Πόλης Καρδίτσας

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12.200 ευρώ.

Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων οδών Πόλης Καρδίτσας

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12.200 ευρώ.

Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων οδών Τ.Δ. Αγιοπηγής

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12.200  ευρώ.

Συντήρηση αμμοχαλικοστρωμένων οδών Δ.Δ. Ρούσσου

Το έργο έχει προϋπολογισμό  12.200 ευρώ.

Συντήρηση αμμοχαλικοστρωμένων οδών Τ.Δ. Καρδιτσομάγουλας

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12.200 ευρώ.

Έργα στο Δήμο Καρδίτσας που εκτελούνται από άλλους φορείς

Πέρα από τα έργα που έχουν ως φορέα υλοποίησης το Δήμο Καρδίτσας, εκτελούνται από άλλους φορείς:

 Συντήρηση Περιφερειακού Δακτυλίου και Εισόδων Πόλης Καρδίτσας ( Ν.Α. Καρδίτσας)

Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, αφορά τη συντήρηση του Περιφερειακού Δακτυλίου από Σχολή Αστυνομίας έως Νοσοκομείο, πλακόστρωση εισόδου Τρικάλων από Τεμπονέρα και προς την πόλη και συντήρηση ενός δρόμου στο ανάχωμα Καλέτσι.

Σύνδεση νότιας παράκαμψης Καρδίτσας με τις καταληκτικές οδούς του πολεοδομικού συγκροτήματος πόλης Καρδίτσας (Ν. Α. Καρδίτσας)

Το έργο, προϋπολογισμού  230.000 ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και αφορά παρεμβάσεις στις οδούς:

Αγράφων 200μ (Αριστοτέλους – Περιφερειακός), Ηροδότου και Πινδάρου 130μ (ΟΤ 571α – 571β), Ζαφειροπούλου (Ταυρωπού – 3ο γυμνάσιο), Μπότση 130μ (Αλκιβιάδου – Φλέμινκ), Αγ. Σεραφείμ (Μανδηλαρά – Κόκκινη Εκκλησιά), Μυρίνης (Αφάτου – Περιφερειακός), Κουμουνδούρου (Δ. Λάππα – Σιδ. Γραμμές).

Περιφερειακός Οδικός Άξονας Καρδίτσας ( Περιφέρεια Θεσσαλίας)

-Ν.Α. Περιφερειακός (Αθήνα –  Στρατόπεδο): Έχει ολοκληρωθεί ο κύριος οδικός άξονας.

-Ισόπεδος κόμβος Καρδιτσομάγουλας και παράπλευρο οδικό δίκτυο Βόρειας και Νοτιοανατολικής Παράκαμψης πόλεως Καρδίτσας: Εκτελείται

-Δυτική Παράκαμψη πόλεως Καρδίτσας (Τρικάλων – Φαναρίου): Εκτελείται

-Ν.Δ. Περιφερειακός (Φαναρίου – Ταυρωπού): Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση.

Προηγούμενο άρθρο Xοροεσπερίδα συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
Επόμενο άρθρο 94.000 € για τον Δήμο Ιτάμου για το πρόγραμμα ΣΥΝ-Κοινωνία