Ειδήσεις

Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της ηχορύπανσης στους τσιγγάνικους οικισμούς Σοφάδων


Οι Ρομά χωρίς σύνορα, αυτές τις ημέρες, διεξάγουν  μια  σπουδαίας σημασίαςεκστρατεία  ενημέρωσης  με σκοπό τη μείωση της ηχορύπανσης που δημιουργείται  από τους Τσιγγάνικους οικισμούς του δήμου Σοφάδων.

Στην συγκεκριμένη εκστρατεία,συμμετέχουν επιφανείς και δημοφιλείς Τσιγγάνοι της κοινότητας,με στόχο να στείλουν ένα  μήνυμα αισιοδοξίας  προς κάθε κατεύθυνση για την αποτροπή των νέων παιδιώνστη παραγωγή ηχορύπανσης.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η  σωστή ενημέρωση  των κατοίκων Ρομά για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από την τακτική και καθημερινή χρήση ήχο – συστημάτων και  έντονης μουσικής μέσα στους οικισμούς.

Η διοίκηση, τα στελέχη και τα μέλη της οργανώσουν, έθεσαν ως  στόχο  να ενημερώσουν όλους τους  πολίτες Ρομά για τις νομικές συνέπειες που θα υποστούν, όσοι παραβιάσουν  τους  κανόνες κοινής ησυχίας μέσα και έξω από τη κοινότητα.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτό-χρηματοδότησαν  αυτή τη μεγάλη εκστρατεία και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν δράσεις, ενημερώσεις και εκδηλώσεις στις Τσιγγάνικες γειτονιές, προκειμένου  να μπει μία τάξη στο ζήτημα αυτό και να μειωθεί η ηχορύπανση στη περιοχή μας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς  να στηρίξουν αυτήτην κοινωνική πρωτοβουλία του φορέα μας που απώτερο σκοπό έχει το κοινό καλό όλων μας.

Προηγούμενο άρθρο Οι ψυχικές επιπτώσεις της Πανδημίας του κορονοϊού
Επόμενο άρθρο Κάνοντας βόλτες στην πόλη, φτιάχνουμε το χάρτη της!!!