28 μέρες Μαρτίου 2018.Μονοήμερη εκδρομή λίγο πριν τις πασχαλινές διακοπές. Μα ήταν ανάγκη…Η ηθική αυτουργός κ.Τρίχα το θεώρησε απαραίτητο εν όψει του Πάσχα και μάλλον δικαιώθηκε…
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκας: Θηλαστικά, Πτηνά και Μανιτάρια στο φυσικό τους περιβάλλον, (με την τεχνική των διοραμάτων), μαγεία!
Περιήγηση στις Μονές των Μετεώρων με στάση -ξενάγηση στην Ι.Μ. Βαρλαάμ. Η θέα μαγευτική,η ξενάγηση του αρμοδίου γέροντα, διακονία λιτότητας και ουσίας. Η εικόνα του αγιογράφου στην σκαλωσιά, εν ώρα εργασία θα μας μείνει αξέχαστη, όπως και το τεράστιο βαρέλι στο δοχειό της Μονής. Ο <εργάτης>, που εξυπηρετούσε τους πατέρες πριν εκσυγχρονιστεί το μοναστήρι, παραμύθι από τα παλιά ,σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες της εποχής. Το σκευοφυλάκιο εντυπωσιακό , έκπληξη οι τουαλέτες…
Η απορία που γεννιέται στην θέα των μοναστηριών στις αετοράχες των βράχων κοινή σε όλους: τί είναι αυτή η Πίστη τελικά, που, κατά τον Ιησού ,μπορεί να μετακινήσει βουνά…Ί σως πάρουμε κάποιες απαντήσεις μέσα στις γιορτές ή αργότερα στην ζωή μας…
Κέντρο ψηφιακής παρουσίασης ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής: η εμπειρία της 3D παρουσίασης μοναδική και ανεπανάληπτη… Ένα προχωρημένο μάθημα Γεωλογίας,Βιολογίας, Ανθρωπολογίας, σε μόλις 35 λεπτά!
Μεσημεριάσαμε στα Τρίκαλα, όπου, σε ομάδες, με την εποπτεία των <μεγάλων>, περπατήσαμε… βλέποντας, ακούγοντας, μυρίζοντας, νοιώθοντας, παίζοντας. Ολοκάθαροι πεζόδρομοι, άνθρωποι να λιάζονται πίνοντας το ψυχοτρόπο καφεδάκι κάτω από το βλέμμα του Ασκληπιού που εποπτεύει από μια γέφυρα στον ποταμό Ληθαίο. Ασκληπιείο, Φρούριο, Φυλακές (Τσιτσάνειο Πνευματικό Κέντρο σήμερα, Χαμάμ μέχρι το 1881), Κουρσούμ Τζαμί.
Επιστροφή μέσω Πύλης, (άγρια, τουρκουάζ νερά να κυλούν κάτω από το γεφύρι του Αγ. Βησσαρίωνα) και Φαναρίου. Στο Φανάρι απολαύσαμε την μαγευτική θέα από το Κάστρο και τον τόπο μαρτυρίου του Αγ. Σεραφείμ, παρέα με τον κ. Απόστολο που μας ξενάγησε και τον διευθυντή μας που έλκει την καταγωγή του από την ιστορική αυτή κωμόπολη.
Μια ξεχωριστή μέρα… Για μιάν ακόμη φορά μάθαμε παίζοντας και παίξαμε μαθαίνοντας, μικροί (69 μαθητές της β τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας) και μεγάλοι (Αναστασιάδης Βασίλης, Καραγιάννη Ευαγγελία, Τρίχα Ελένη, Τσιαντή Κατερίνα)