Στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 02/02/2018 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση Agrotica, η οποία διοργανώνεται, από το 1985, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Διατροφή στη σύγχρονη εποχή – Περιβάλλον και υγεία» ομάδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος επισκέφθηκε την Agrotica με στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, με τα καινούργια προϊόντα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και τα μηχανήματα μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Κρανίτσας Απ. ΠΕ14.04, Υφαντής Αθ., ΠΕ14.04 και Μπουραζάς Π. 18.16.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο «Ψηφιακός Πολίτης: δικαιώματα και υποχρεώσεις» μια δεύτερη ομάδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής, επισκέφθηκε το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου ενημερώθηκε από τον λέκτορα κο Δραζιώτη για τη λειτουργία του τμήματος και από την κα Ξένια Γούσιου, στέλεχος του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η υπηρεσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των δικτυακών και υπολογιστικών υποδομών του Ιδρύματος. Έπειτα, η ομάδα αυτή επισκέφθηκε το περίπτερο 2 της έκθεσης Agrotica, στον 1ο όροφο του οποίου υπήρχαν τα περίπτερά τους εταιρείες Πληροφορικής που έχουν αναπτύξει λογισμικό που αφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, όπως για παράδειγμα εφαρμογές για την οργάνωση σύγχρονων γεωπονικών καταστημάτων ή μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή για την 24ωρη παρακολούθηση των αγελάδων μιας κτηνοτροφικής μονάδας με τη χρήση «έξυπνων» ενωτίων. Η επίσκεψη αυτή είχε διττή σημασία. Από την μια μεριά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας της πληροφορικής και των εφαρμογών αυτής στον αγροτικό τομέα και από την άλλη να προβληματιστούν σχετικά με θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του Διαδικτύου και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη που προκύπτουν από την εφαρμογή της τεχνολογίας σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Την ομάδα συνόδεψαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής Οικονόμου Ευ. και Πάσχου Κατ.