Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 5ου ΓΕΛ στη Σαμψούντα


Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA229 με θέμα: Sifting knowledge from Acquiring to using – 21st century skills,  έξι μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας επισκέφθηκαν το διάστημα από 16-22 Φεβρουαρίου την Σαμψούντα της Τουρκίας μαζί με αντιπροσωπίες από την Πορτογαλία, Ιταλία και Ρουμανία.

Θέμα του προγράμματος ήταν η ανίχνευση επιχειρηματικών ευκαιριών και η κατάρτιση ενός επιχειρηματικού πλάνου. Για το σκοπό αυτό οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς όπως ΑΝΚΑ, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε., Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Καρδίτσας. Με τη βοήθεια ειδικών, διερεύνησαν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναφύονται στην Καρδίτσα με βάση τους παραγωγικούς συντελεστές της, τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και ακολούθησαν τα βασικά βήματα προς την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού σχεδίου.

Στην Τουρκία υποδέχτηκαν τις αντιπροσωπίες στο σχολείο ο διευθυντής του σχολείουAhmetSaracκαι οι υπεύθυνες του προγράμματος TubaSari, HulyaAkarκαι EylemUsta. Ακολούθησε γνωριμία των μαθητών, παρουσίαση των εργασιών τους και δράσεις σε μεικτές ομάδες πάνω στο θέμα του προγράμματος. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με επίσκεψη στα κυριότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης καθώς και με ολοήμερη εκδρομή στην Αμάσεια, πόλη με αρχαιότατη και ελληνικού ενδιαφέροντος ιστορία, και αξιόλογα μνημεία. Η επίσκεψη τελείωσε με αποχαιρετιστήρια γιορτή στην οποία ανανεώσαμε το ραντεβού μαςγια τα τέλη Απριλίου στη Ρουμανία. Η αντιπροσωπεία μας, κατά τη μετάβαση στην Σαμψούντα, είχε την ευκαιρία να μεταβεί στην Πόλη και να επισκεφθεί τα σπουδαιότερα μνημεία της, την Αγιά Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, το Τοπ Καπί καθώς και την πλατεία Ταξίμ.

Ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην υλοποίηση των εργασιών των μαθητών: τον πρόεδρο της ΑΝΚΑ κ. Μπέλλη και τους συνεργάτες του κ. Χαλιαμάλια και κ. Σακελλαρίου, τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Τουρναβίτη, τον Γ.Γ. της Ιπποφαές Ελλάδος κ. Κόκκινο και τον καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού κ. Παπαδόπουλο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κα Ζήση Ευθυμία, ΠΕ02 και κος Μαυροκέφαλος Γεράσιμος, ΠΕ06.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Θεοκλήτου
Επόμενο άρθρο Γιορτή πολυγλωσσίας στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας