Οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την Καρδίτσα, η οποία πρέπει μέσα από αυτή τη κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, να «φέρει» ένα διαφορετικό αυτοδιοικητικό τοπίο. Η κοινωνία της Καρδίτσας απαιτεί από τους ανθρώπους της γνώσης και των εμπειριών, που ακολουθούν μια αξιοπρόσεκτη επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, να στρατευθούν στην κοινή προσπάθεια της αναβάθμισης της πόλης και των χωριών.
H σημερινή νομενκλατούρα της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να εκφράσει τις καθαρές και γνήσιες παραγωγικές και επαγγελματικές δυνάμεις του τόπου. Στόχος τους είναι να διατηρήσουν το σημερινό πελατειακό «αυτοδιοικητικό σύστημα». Ένα σύστημα που φιλοδοξεί και σήμερα να υπηρετήσει μέσα από τις ανεξάρτητες-υποτακτικές υποψηφιότητες τις τύχες αυτής της πόλης. Ένα σύστημα που υπερασπίζεται τα κεκτημένα του, ρουσφετολογεί ασύστολα, εκβιάζει ανερυθρίαστα και υπόσχεται «θεραπεία» των αρρωστημένων καταστάσεων, που αυτό δημιούργησε τα τελευταία χρόνια.
Πρέπει όμως να αντιληφθούν ότι η εποχή αλλά και ο κόσμος, τους προσπέρασε. Δεν μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική στον τόπο. Μια νέα αυτοδιοικητική γενιά βγαίνει μπροστά με φρέσκιες ιδέες, φαντασία, σχέδιο και στόχους για το σήμερα και το αύριο του δήμου Καρδίτσας. Αυτή η γενιά θα κληθεί να διαμορφώσει προωθημένες απόψεις και πολιτικές. Να εφαρμόσει νέες ιδέες. Να κινητοποιήσει τοπικές δράσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες που πρέπει να βελτιώσουν τη καθημερινότητα του συμπολίτη μας.
Μόνο το γνήσιο προοδευτικό αυτοδιοικητικό κίνημα, είναι σε θέση να συνδράμει και να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι με ανοικτούς ορίζοντες και ριζοσπαστικές ιδέες, με γνώση και αυτοδιοικητικό περιεχόμενο, με ομαδική και συλλογική δουλειά, ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, αναλαμβάνουν την ευθύνη να αλλάξουν τα πράγματα, προς όφελος του πολίτη. Ο δήμος Καρδίτσας είναι κάτι παραπάνω από διαχείριση. Χρειάζεται όλα αυτά τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα να εμπνεύσουν μια κοινωνία να συμμετέχει, και μια ηγετική αυτοδιοικητική ομάδα να καθοδηγεί.
Συμπέρασμα: Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε μια νέα πολύ πιο δύσκολη εποχή, όπου μπαίνουν ζητήματα επιβίωσης, πολύπλοκα προβλήματα αλλά και νέες προτεραιότητες για τον συμπολίτη μας, ο οποίος απαιτεί περισσότερα από την αυτοδιοίκηση. Επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που αφορούν το δήμο και το χωριό του. Δεν δέχεται την παθητική υποστήριξη των προβλημάτων του. Επιθυμεί μέτρα και δράσεις ενεργητικών παρεμβάσεων που αφορούν την απασχόλησή του. Θέλει να αξιοποιηθεί το τοπικό συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η πόλη και το χωριό, o κάμπος και τα ορεινά. Μπορεί αυτά να τα δώσει, το πελατειακό μοντέλο διοίκησης του δήμου ;