Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, θα αναχωρήσει για το Αίγιο όπου θα παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου που θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Φανερωμένης) Αιγίου.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, θα μετάσχει στην πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ξυλάδων Φαρσάλων.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσης.

Ακολούθως στις 8:30΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Σύναξη φοιτητών και νέων της τοπικής μας Εκκλησίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (1ος όροφος) επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου,ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Οσίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10:00΄μ.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω της εθνικής αντιστάσεως.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Οσίου Στυλιανού.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δράση της ΕΛΑΣ με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών