Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, τη Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρο Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Στη συνέχεια, θα προεξάρχει στην λιτάνευση του Επιταφίου και θα ομιλήσει στην συνάντηση των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεώς μας.

Το Μ. Σάββατο 27 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Στις 10:30΄μ.μ., θα προστεί της υποδοχής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως στις 11:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Παννυχίδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Και στις 12:00΄, θα προεξάρχει στην τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Μ. Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει τη δεύτερη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Νωρίτερα, στις 6:00΄π.μ., στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί πρώτη Θεία Λειτουργία προς διευκόλυνση των εργαζομένων, ώστε κι αυτοί να μετέχουν του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου βετεράνων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου Φίλιππος Β΄, ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων