Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη των αγίων ενδόξων, πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Αγναντερού.

Ακολούθως, θα προστεί της ιεράς Λιτανείας της εικόνος των Αγίων και θα ευλογήσει τους προσφερομένους άρτους.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Τ.Κ. Καππά.

Στις 12:00΄μ., θα παραστεί στην ορκωμοσία των αποφοίτων σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καρδίτσης.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Τ.Κ. Ριζοβουνίου, όπου θα βρεθεί με τα παιδιά, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στο χωριό», το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, σε συνεργασία του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Τ.Κ. Ριζοβουνίου.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν πενήντα(50) παιδιά.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Τ.Κ. Μπελοκομίτη.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα υποδεχθεί αποτμήματα των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Παλαμά, τα οποία θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κουκόσιας από την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης.

Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Κοιμητηριακό Ναό.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού Τ.Κ. Κρυοπηγής.

Στις 11:30΄π.μ., θα παρευρεθεί στο 22ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία «Άγιος Νικόλαος» Βλασίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 30 Ιουνίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία στην ως άνω Ιερά Μονή.

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά τάβλι στα Καλογριανά
Επόμενο άρθρο Φυσιολατρική - ορειβατική - ακτιβιστική συνάντηση στα Άγραφα