- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ε.Γ.Ε

Με το σύνθημα «είμαστε όλες γυναίκες» το παράρτημα Καρδίτσας της Ε.Γ.Ε. οργάνωσε απογευματινό «γνωριμίας και αγάπης» την Κυριακή 18 του Μάρτη. Καλεσμένες οι γυναίκες πρόσφυγες, Ιρακινές, Σύριες και τα παιδιά τους, που ζουν στην πόλη μας.

Η ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ «Μικρό Παλάτι» ήταν ζεστή και ανθρώπινη. Τα συναισθήματα των γυναικών πολλά και έντονα. Ούτε η διαφορετική γλώσσα, η θρησκεία, η διαφορετική κουλτούρα και η εμφάνιση, εμπόδισαν τις γυναίκες, Ελληνίδες, Σύριες, Ιρακινές να γίνουν μια παρέα, μια αγκαλιά.

Τις γυναίκες πρόσφυγες καλωσόρισε η πρόεδρος του παραρτήματος ενώ εκπρόσωπος των προσφύγων γυναικών παρουσίασε το δράμα που έζησαν και ζουν με αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει τις πονεμένες γυναίκες.

Στην συγκινητική ομιλία της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη χώρα μας για την φιλοξενία της και το παράρτημα της Ε.Γ.Ε. για το όμορφο απόγευμα που τους χάρισε.

Έκλεισε την ομιλία της με την ευχή , «το όνειρό τους να επιστρέψουν κάποτε στις πατρίδες τους γιατί όπως είπε είναι ο θησαυρός τους».

Το παράρτημα ευχαριστεί την ΑΝ.ΚΑ. για την πολύτιμη βοήθειά της στην οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ. Μέλλου

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. Γρίβα