- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση – ομιλία για την ψυχική υγεία

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή γυναικών, πραγματοποιήθηκεστο καφενείο Ευθυμίου την Κυριακή 19 Νοέμβρηη εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου, μέλος της ΟΓΕ με θέμα: «Αγχώδεις Διαταραχές» και ομιλήτρια την ψυχολόγο κ.Τάνια Κωτούλα.

Η Φωτεινή Γακοπούλου, μέλος της ΣΕ της Ομάδας άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας όλους  και όλες για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια η Στέλα Μανταλόβα από μέρους της Ομάδας ανάλυσε τις θέσεις  της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας που μέλος της είναι η Ομάδα Ταμασίου.

Στην ομιλία της τόνισε μεταξύ των άλλων: «Στόχος της σημερινής εκδήλωσης δεν είναι να απαριθμήσουμε απλά τα προβλήματα που βιώνουμε, αλλά να αναδείξουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης, τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν οι υπεύθυνοι και τα όργανα τους,  και να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση πάνω σε γερές βάσεις. Επιλέξαμε το θέμα γιατί στις σημερινές συνθήκες με το άγχος της αβεβαιότητας να μας κυριεύει σε κάποιες γυναίκες προστίθενται και αυτά τα προβλήματα κάνοντας αβάσταχτη την καθημερινότητά τους και ευχαριστούμε την ψυχολόγο κ. Τάνια Κωτούλα για τη στήριξή της στην ενημέρωση των γυναικών στην εκδήλωσή μας.» Σημείωσε ακόμα ότι «O αγώνας μας για Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας / Πρόνοιας που θα λειτουργεί αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, που θα παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας είναι διαχρονικός.»

Η Τάνια Κωτουλα ψυχολόγος, με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία,  ανέλυσε απλά και κατανοητά το θέμα που αφορούσε τις αγχώσεις διαταραχές.

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τις γυναίκες που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, να κάνουν πολλές ερωτήσεις κια τοποθετήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν η Χρυσούλα Στουρνάρα από μέρους του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας.