Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Οικολογικό Αποτύπωμα


Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Εσπερινού Ε.ΠΑΛ. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό κ.Κουτσώνη Ευάγγελο, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Περτουλίου Τρικκαίων, η οποία αφορούσε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα.

Αρχικά έγινε μία γενική παρουσίαση των περιβαλλοντικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί το Κ.Π.Ε. Στη συνέχεια η ενημέρωση επικεντρώθηκε στο εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «e-co-foot». Το υλικό αυτό απευθύνεται σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων που θέλουν να ενσωματώσουν την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος στα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούν στο σχολείο τους. Επίσης, στους συμμετέχοντες έγινε επίδειξη του Υπολογιστή Οικολογικού Αποτυπώματος, ενός καινοτόμου λογισμικού με το οποίο ο καθένας μπορεί να υπολογίσει το οικολογικό του αποτύπωμα σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που ακολουθεί. Στο τέλος παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στην Βασική Δράση ΚΑ104 με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση για ενήλικες μαθητές μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Η πλατφόρμα αυτή δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκπαιδευτούν εξ’ αποστάσεως για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Περτουλίου Τρικκαίων με θέμα το οικολογικό αποτύπωμα.

Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας ευχαριστούμε θερμά το ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων και ιδιαιτέρως τον κ. Κουτσώνη Ευάγγελο για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερωθούμε,  να προβληματιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα του οικολογικού αποτυπώματος του σύγχρονου τρόπου ζωής του δυτικού κυρίως κόσμου, με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και την υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών φιλικότερων στο περιβάλλον.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Επιμελητήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ