Εκδήλωση για το αγροτικό πρόβλημα διοργανώνει το ΠAΣOK


Tο ερχόμενο Σάββατο στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά.

H Eυρωβουλευτής Kατερίνα Mπατζελή θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος αλλά και τις δεσμεύσεις του Πρόεδρου του ΠAΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Eκδήλωση διοργανώνει η Nομαρχιακή Eπιτροπή του  ΠAΣOK το ερχόμενο Σάββατο στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά για το αγροτικό πρόβλημα με κεντρική ομιλία την Kατερίνα Mπατζελή, Eυρωβουλευτή του ΠAΣOK.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Nομαρχιακή Eπιτροπή του ΠAΣOK το μεσημέρι ο Γραμματέας της κ. Θανάσης Σίσκος είπε ότι η κ. Μπατζελή θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και τις δεσμεύσεις του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου όπως ο ίδιος τις ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες από τα Tρίκαλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κ. Μπατζελή θα βρίσκεται στην πόλη μας από το μεσημέρι και στις 1.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος και αμέσως μετά θα μεταβεί στο μπλόκο των αγροτών στο Δέλτα.

 Ο κ. Βαιόπουλος

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Αγροτικού της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βαιόπουλος τόνισε τα εξής :

«Ξέρουμε όλοι μας ότι οι αγρότες του Νομού μας βρίσκονται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης ο υπεύθυνος για αυτό έχει ονοματεπώνυμο:

Ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση έταζε λαγούς με πετραχήλια στους αγρότες: κανείς δεν ξεχνά το κορυφαίο «όλα τα κιλά -όλα τα λεφτά» οι σημερινοί βουλευτές και υπουργοί ανέβαιναν κραυγάζοντας στα τρακτέρ. Σήμερα φυσικά τα έχουν κάνει θάλασσα. Υπάρχουν στοιχεία που αφορούν τις τιμές των προϊόντων και του κόστους παραγωγής του 2003 και το 2008.

Ενδεικτικά στο βαμβάκι υπάρχει απώλεια εισοδήματος που ξεπερνά τα 130 ευρώ ανά στρέμμα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει απέναντι στους αγρότες στάση αλληλεγγύης και ευθύνης προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αμέσως ανακούφισης καθώς και πολιτικό σχέδιο ώστε η αγροτική οικονομία να μπει σε δρόμο ανάκαμψης.

Αυτό απαιτεί μια συμφωνία εμπιστοσύνης με τους αγρότες και το ΠΑΣΟΚ σήμερα σ’ αυτή την κατεύθυνση προτείνει 10 άμεσα μέτρα ανακούφισης και 10 μέτρα -άξονες για να γίνει εύρωστη η αγροτική οικονομία.

Πάνω από όλα ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό να συζητήσει όλα όσα αφορούν στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική οικονομία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όσο το δυνατό καλύτερα.

Σήμερα οι αγρότες ξέρουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει το σχέδιο και την πολιτική βούληση, ώστε ο αγρότης να χαίρεται για την δουλειά του και να ζει με άνεση από αυτήν».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα «Περιφέρεια της γνώσης»
Επόμενο άρθρο Πακέτο 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών ανακοίνωσε ο Σ.Χατζηγάκης