Ειδήσεις

Εισήγηση του Δημάρχου Καρδίτσας Φ. Αλεξάκου κατά τον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής


Τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα μας βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι ευθύνες για την κρίση κατανέμονται στα δικά μας λάθη και στην πίεση που ασκούν οι δανειστές μας.

Το σκέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές το αναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε κάθε φορά. Το σκέλος των δικών μας λαθών, όμως πρέπει να το αναλάβουμε εμείς. Να μην μας κυριεύσει η απαισιοδοξία. Να δούμε την κρίση ως μια ευκαιρία, για να γίνουμε καλύτεροι. Να διορθώνουμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τις κακές νοοτροπίες και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Πιστεύουμε ότι η διαδικασία της αλλαγής νοοτροπίας πρέπει να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Από τον καθέναν από μας. Σήμερα, κι όχι να παραπέμπουμε αυτή την αλλαγή στην επόμενη γενιά. Αυτή θα γίνει ίδια και χειρότερη, αν δεν αλλάξουμε εμείς και λειτουργούμε ως κακό παράδειγμα.

Η Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα η Αθμια, που βρίσκεται κοντύτερα στον δημότη, οφείλει να επιφορτιστεί αυτόν τον δύσκολο ρόλο, μη υπολογίζοντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος που συνεπάγεται.

Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, βάλαμε αυτόν τον στόχο. Να μην προτάσσουμε το πολιτικό κόστος, αλλά τη βελτίωση του ίδιου του Δήμου ως θεσμό καθώς και των Δημοτών που τον αποτελούν.

Η λέξη “νοικοκύρεμα”,  δεν είναι τυχαία. Παραπέμπει στο σπίτι μας. Ότι κάνουμε ή θέλουμε να γίνεται στο σπίτι μας, πρέπει να το κάνουμε και στα κοινά.

Στο σπίτι μας, θέλουμε να υπάρχει μια ισοσκέλιση των εξόδων και των εσόδων. Να αποφεύγουμε τις σπατάλες. Να διευθετούμε έτσι τις υποχρεώσεις μας, ώστε να καλύπτουμε τα καθημερινά μας έξοδα, το πιθανό δάνειό μας και ταυτόχρονα να βελτιώνουμε την καθημερινότητα της οικογένειας. Αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας ισότιμα και θέλουμε να γίνονται καλύτερα, να αποκτήσουν αρχές, να σέβονται το ένα το άλλο και τον συνάνθρωπό τους. Να δείχνουν κοινωνική αλληλεγγύη, να προτάσσουν τον εθελοντισμό. Για να γίνουν αυτά, χρησιμοποιούμε την πειθώ, την νουθεσία και τέλος τον έλεγχο.

Τις ίδιες αρχές προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε από την πρώτη μέρα της εντολής σας.

Η ισοσκέλιση, εσόδων και εξόδων, στην Αυτοδιοίκηση ονομάζεται ανταποδοτικότητα. Πλέον ο νόμος δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο να ξεφύγουμε. Όμως και χωρίς τον νόμο, εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να αποδεχτούμε να είναι ισοσκελισμένες οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, ύδρευση, άρδευση και καθαριότητα. Αυτό και κάναμε. Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των τελών, με στόχο τον ισοσκελισμό και είμαστε κοντά να τον επιτύχουμε. Παράλληλα, δουλέψαμε πολύ στο σκέλος των δαπανών, μειώνοντας ότι είναι δυνατόν να μειωθεί. Ενοίκια, προμήθειες, τέλη σε τρίτους κ.λπ. Αθροιστικά, μειώσαμε τις δαπάνες 500.000 € ετησίως.

Αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία, ρυθμίσαμε τα δάνειά μας επιτυγχάνοντας και μείωση τοκοχρεολυσίων, ρυθμίσαμε σε άτοκες δόσεις τα χρέη μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, αξιοποιήσαμε στο έπακρο την έκτακτη επιχορήγηση για ληξιπρόθεσμα χρέη και τελικά καταφέραμε νωρίτερα από τον αρχικό μας στόχο, όχι μόνο να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο, αλλά και να έχουμε – για πρώτη φορά – ένα πλεόνασμα της τάξης του 1.100.000 €, που το διαθέτουμε μετά από διαβούλευση με σας, στην βελτίωση της καθημερινότητάς σας. Στο site του Δήμου βρίσκεται αναρτημένη η πρότασή μας και ο κάθε δημότης μπορεί να προτείνει βελτιώσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, δώσαμε και δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ίση μεταχείριση. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων αντιμετωπίζονται απολύτως ισότιμα, οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων γίνονται σεβαστές, οι συναλλασσόμενοι με τον Δήμο, πληρώνονται όλοι με τη σειρά, έχουν κοπεί δια ροπάλου οι κάθε είδους εξυπηρετήσεις όπως σβήσιμο κλήσεων, επιλεκτικοί έλεγχοι κ.λπ. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην νουθεσία και την πειθώ. Η Δημοτική Αστυνομία πριν τους ελέγχους περνάει από όλα τα καταστήματα για να τους εξηγήσει τα οφέλη από την πιστή τήρηση των νόμων. Έτσι αυξήθηκε σημαντικά η νομιμότητα, αφού διπλασιάστηκαν τα δηλούμενα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν και υποδιπλασιάστηκαν τα πρόστιμα. Ακόμη δυο φορές την εβδομάδα, αντί κλήσεων, η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει έντυπα για τα οφέλη της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης. Με χαροποιεί που η προσπάθεια αυτή έχει αποτελέσματα. Σήμερα είναι αρκετά περισσότεροι αυτοί που έρχονται στο γραφείο μου λέγοντας, πλήρωσα μια κλήση και είπα να πω μια καλημέρα, από αυτούς που έρχονται για να διαμαρτυρηθούν. Επίσης, έχει σχεδόν μηδενιστεί ο αριθμός αυτών που ζητούν να σβηστεί μια κλήση, ξέροντας ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει.

Στην προσπάθειά μας να χτίσουμε μια κοινωνία καλύτερη, με περισσότερη ευαισθησία και συμμετοχή, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.

– Ιδρύσαμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και έχουμε πάρει δεκάδες πρωτοβουλίες για να ευαισθητοποιήσουμε δημότες και επιχειρήσεις, με εντυπωσιακά αποτελέσματα που μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον της κοινωνίας μας.

– Δημιουργήσαμε επίσης δανειστική βιβλιοθήκη φροντιστηριακών βιβλίων για να ανακουφίσουμε τα παιδιά που θέλουν να μάθουν, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν τα εξωσχολικά βοηθήματα που χρειάζονται.

-Ακόμη, δημιουργούμε στο εσωτερικό της Δημοτικής Αγοράς, ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη, στη λογική «άφησε ένα βιβλίο πάρε ένα βιβλίο», με στόχο τη αύξηση του διαβάσματος και την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοτών.

– Συνεχίζουμε την λειτουργία της τράπεζας ρουχισμού και του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου.

Όλες οι δράσεις αλληλεγγύης στεγάζονται πλέον σε δημοτικά κτίρια και υποστηρίζονται αποκλειστικά από εθελοντές, χωρίς ο δημότης να επιβαρύνεται στο παραμικρό, δίνοντας έτσι πραγματικό νόημα στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τους δημότες, αλλά και με στόχο να κάνουμε την πόλη μας και τα χωριά μας καλύτερα, διοργανώσαμε πολλές εθελοντικές δράσεις στους τομείς των δεντροφυτεύσεων και της καθαριότητας. Για μας είναι σημαντικό να πείσουμε ότι η βελτίωση της εικόνας του Δήμου δεν είναι μόνο υπόθεση των αιρετών και των εργαζομένων του Δήμου, αλλά καθενός χωριστά από μας ως δημότες.

Για την βελτίωση της εικόνας των χωριών, αλλά και για την διασφάλιση της αξιοπρέπειας των Προέδρων καθιερώσαμε την πάγια προκαταβολή 1.000 € ετησίως που τους  καταβάλλεται μετρητά, ώστε να λύνουν άμεσα τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται. Με την συμβολή 15-20 ημερομισθίων ανά χωριό που πληρώνει ο Δήμος μπορούμε να πούμε ότι, όπου γίνεται συνετή χρήση αυτών των εργαλείων, η καθημερινότητα στα χωριά αντιμετωπίζεται πολύ καλά. Επίσης η ΣΑΤΑ των χωριών (τα χρήματα που διατίθενται για υποδομές) παρά την απελπιστική συρρίκνωση από το κράτος δίνεται αυξημένη ώστε βήμα – βήμα να βελτιώνονται και να συντηρούνται οι υποδομές. Από φέτος θα διατίθεται σε κάθε χωριό κατά μέσο όρο ποσό ύψους 10.000 € από το πλεόνασμα του Δήμου με βάση τις προτεραιότητες των Τοπικών Συμβουλίων. Τέλος, για την στήριξη των πολιτιστικών δράσεων στα χωριά δίνουμε 400 € τον χρόνο σε κάθε χωριό, διαμέσου των συλλόγων. Για την ενθάρρυνση του εθελοντισμού το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 150 €, εφόσον ο σύλλογος ή το Τοπικό Συμβούλιο προβαίνει σε εθελοντικές δράσεις, βελτίωσης της εικόνας του χωριού.

Μιλώντας για βελτίωση της νοοτροπίας, δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε μόνο στους δημότες. Η αλλαγή δεν μπορεί, παρά να ξεκινάει από μας τους αιρετούς και στη συνέχεια από τους εργαζόμενους στον Δήμο. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να αργεί να πάει στη δουλειά του και ταυτόχρονα να ψέγει τους καθυστερημένους υπαλλήλους. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να έρχεται στο κέντρο και ταυτόχρονα να καλεί τους πολίτες, να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή τα πόδια. Σε σχέση με τους εργαζόμενους, μας λένε ότι είμαστε απαιτητικοί και πράγματι είμαστε. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, ικανοποιήσαμε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Θεωρούμε όμως απαράβατη προϋπόθεση να επιστρέφουμε όλοι μας, όσοι εργαζόμαστε στον Δήμο, μέσω της δουλειάς μας, κάθε  μεσημέρι το μεροκάματό μας στο Δημότη, που μας πληρώνει από το υστέρημά του.

Για το σκοπό αυτό ψηφίσαμε νέο μικρότερο και πιο λειτουργικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας συμπτύσσοντας Διευθύνσεις και Τμήματα, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και να αυξηθεί το παραγόμενο έργο. Μέσω της εργασιακής ειρήνης – αφού ικανοποιούμε κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων,- της πειθούς και στο τέλος του ελέγχου έχουμε επιτύχει να είναι βελτιωμένη η παροχή έργου προς τους με λιγότερο προσωπικό. Η εικόνα του Δήμου είναι πλέον καλύτερη στην καθαριότητα, το πράσινο, την απορρόφηση πιστώσεων, στην εξυπηρέτηση του δημότη, στις δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον πολιτισμό και το αθλητισμό. Όμως δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε η βελτίωση να είναι συνεχής λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις σας. Έτσι καθιερώσαμε έναν εύχρηστο αριθμό τηλεφώνου, τον 2441076000 για τις προτάσεις και παρατηρήσεις σας, σημείο διαλόγου στο site του Δήμου για να αποστέλλετε mail και τέλος σύντομα η κατάθεση προτάσεων θα μπορεί να γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου και ο δημότης θα ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης του αιτήματός του.

Παράλληλα, για να ανταποκριθούμε στην εντολή σας, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία. Στα πλαίσια αυτά διεκδικήσαμε και πήραμε έκτακτες πιστώσεις ύψους 1.100.000 € για κατασκευή υποδομών, αντιμετώπιση καταστροφών, αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου. Με συστηματική δουλειά και πίεση, ολοκληρώσαμε την παραχώρηση του στρατοπέδου δίνοντας στην πόλη ένα πνεύμονα πρασίνου 50 στρεμμάτων. Απορροφήσαμε το 100% του ΕΣΠΑ και προετοιμαζόμαστε για το τρέχον, προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς την ολοκλήρωση του νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, εντάξαμε σημαντικά έργα στα ΟΠΑΑΧ, τα οποία βαίνουν στην ολοκλήρωσή τους.

Για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα πήραμε μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως: Καθιέρωση νέου ενιαίου και κομψού τύπου διαχωριστικών για τα τραπεζοκαθίσματα και επιβάλλαμε την τήρησή του σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Δημιουργήσαμε θέσεις υπαίθριας διαφήμισης και τοποθέτησης αγγελτηρίων,  με στόχο την μείωση της παράνομης αφισοκόλλησης. Και εδώ το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει το 90%.

Επαναφέραμε τον Πλαστήριο δρόμο, τις μέρες ποδηλάτου και καθιερώσαμε την “Παυσιλυπούπολη” σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και το Επιμελητήριο.

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε ευκαιρίες  άθλησης και ψυχαγωγίας στους δημότες και παράλληλα να αυξάνουμε την επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

Κυρίως όμως με την συνολική μας στάση ξεφύγαμε από το παλιό τρόπο πολιτικής που κολακεύει τους δημότες, μεταθέτει τα δύσκολα προβλήματα για το μέλλον, τάζει πράγματα γνωρίζοντας ότι δεν θα τα υλοποιήσει. Στείλαμε και στέλνουμε το μήνυμα της υγιούς σχέσης με τον δημότη. Του αμοιβαίου σεβασμού. Ότι δεν υπάρχει για μας η έννοια του πολιτικού κόστους. Αυτό βοήθησε σε πολλούς τομείς, όπως στην μείωση της παραβατικότητας, της εισπραξιμότητας του Δήμου, στην αποδοτικότητα των εργαζομένων και γενικότερα σε αυτό που λέμε νοικοκύρεμα. Η συνέχιση αυτή της στάσης θα αποδίδει κάθε μέρα και περισσότερο. Θα μας φέρει κοντά στον στόχο που είχαμε θέσει από την πρώτη μέρα:

Την αλλαγή νοοτροπίας όλων μας προς το καλύτερο.

Με συναντάνε και μου λένε: Μόνο εσύ μπορούσες να τα κάνεις αυτά. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Προφανώς όχι. Μόνο μια αρραγής και συνειδητοποιημένη ομάδα μπορούσε να τα κάνει. Όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα έχοντας επίγνωση της αποστολής τους, την αναγκαιότητα εξυγίανσης του Δήμου και του δύσκολου δρόμου αλλαγής νοοτροπιών, εντός και εκτός Δήμου λειτουργούμε όλοι μαζί. Όχι γιατί το επιβάλλει ο Δήμαρχος, αλλά γιατί είμαστε πεπεισμένοι για την ορθότητα των επιλογών μας.

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο της θητείας μας, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω πέραν του συνόλου της ομάδας, έναν προς έναν, μία προς μία τους συνεργάτες που από θέση ευθύνης έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για την επιτυχία του δημοτικού έργου.

Ξεκινάω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον φίλο μου τον Μένιο. Είναι γεγονός ότι η ήδη βελτιωμένη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου από την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. Η περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του Δημοτικού Συμβουλίου αντανακλά καταρχήν στην ποιότητα του συνόλου των μελών του, τους οποίους ευχαριστώ για την συνολική τους στάση, καθώς και στην στιβαρή και συναινετική στάση του Προέδρου, που με τον δικό του τρόπο έβρισκε λύσεις κάθε φορά που υπήρχε ένταση. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.

Συνεχίζω με την Γιάννη τον Γεννάδιο. Παρά τον νεαρόν της ηλικίας του διανύει την τρίτη περίοδο στα Δημοτικά έδρανα. Η εμπειρία του αυτή, σε συνδυασμό με την εργατικότητά του, μας βοήθησε αποφασιστικά στην συνολική οργάνωση του Δήμου με την κατάρτιση νέου ΟΕΥ, την εφαρμογή ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, τον επιτυχημένο τρόπο άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή δημάρχου και την πολύ καλή συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ο δρόμος για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου έμοιαζε με εφιάλτη. Κι όμως μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα καταφέραμε να μην αντιμετωπίζουμε κανένα από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν συνεχώς από το μακρινό παρελθόν. Καθοριστική ήταν η συμβολή της αντιδημάρχου Σωτηρίας Μπακαλάκου, που εργάστηκε νυχθημερόν για την επίτευξη των στόχων, με διάθεση και χαμόγελο, το οποίο μετέδωσε σε όλους τους εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας. Η στεναχώρια όλων των εργαζομένων της Οικονομικής Υπηρεσίας, τώρα που αλλάζει μετερίζι είναι ίσως η καλύτερη αναγνώριση του έργου της, την οποία αναγνώριση αξίζει και με το παραπάνω. Η κα Μπακαλάκου πέραν από τα οικονομικά, βοήθησε σε μια σειρά δράσεων, όπως η είσοδος του Δήμου στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, η εξυγίανση των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών του Δήμου, τα βραβεία του ιδρύματος Βαλταδώρου κ.λπ.

Η καθαριότητα είναι ο καθρέφτης του κάθε Δήμου. Μετά τις πρώτες δυσκολίες εξ αιτίας της συνταξιοδότησης ικανού αριθμού εργαζομένων, χάρις στον σχεδιασμό και τις άοκνες προσπάθειες του Σωτήρη Αντωνίου κάθε μέρα και ώρα της εβδομάδας, η εικόνα του Δήμου είναι διακριτά καλύτερη. Πέραν αυτής καθαυτής της καθαριότητας,  συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν μηχανήματα, όπως το μηχάνημα πλύσης των κάδων, οι σκούπες, αγοράστηκε δεύτερη δαγκάνα για την αποκομιδή κλαδιών, που όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν στην βελτίωση της καθαριότητας και την ελαχιστοποίηση των δυσάρεστων οσμών των κάδων.

Ο τεχνικός τομέας είναι ο πιο δύσκολος, όσον αφορά στη διαχείριση του τεράστιου όγκου των αιτημάτων. Το τηλέφωνο του αντιδημάρχου Απόστολου Καπράνα χτυπάει διπλάσια από το δικό μου. Τον τομέα αυτόν ο Απόστολος χειρίστηκε, με ηρεμία και πραότητα. Βοήθησε επίσης στην απόλυτη απορρόφηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ και στην απορρόφηση των υπολοίπων πιστώσεων. Τέλος, στις έκτακτες καταστάσεις, βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις ήταν παρών σε 24ωρη βάση δίνοντας την ψυχή του για την επιτυχή  αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρουν τα φυσικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερα αποδοτικός, ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε τα καθήκοντά του, ο Κώστας Ψημμένος. Παρά την μακρόχρονη διαδρομή του στα κοινά καταπιάνονταν με όλα, μικρά και μεγάλα θέματα, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Η βελτίωση της εικόνας της πόλης από την αφισορρύπανση, η τάξη που μπήκε με τα διαχωριστικά των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, οι δράσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και το εγχείρημα της Παυσιλυπούπολης είναι αποτέλεσμα της δικής του επιμονής και προσπάθειας.

Ο ευαίσθητος τομέας της κοινωνικής αλληλεγγύης βρήκε τον κατάλληλο εκφραστή της στο πρόσωπο της Ελένης Αντωνίου. Εμπνέοντας τους συνεργάτες της, πλήθος εθελοντών,  φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με δεκάδες δράσεις πέτυχε απόλυτα στον τομέα της ευαισθητοποίησης του δημότη, καθώς και στην συλλογή τροφίμων και υλικών για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ο Δημήτρης Αραμπατζής παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα κοινά, αξιοποίησε την επαγγελματική του εμπειρία στον τομέα του πρασίνου και μπαίνοντας ο ίδιος μπροστά κινητοποίησε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του με χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα. Αφιέρωσε επίσης, πολύ χρόνο για την επίλυση κάθε ζητήματος που ανέκυπτε στον δύσκολο τομέα της άρδευσης. Η συμβολή του τέλος στην επιτυχία της Παυσιλυπούπολης με τις ατέλειωτες ώρες εργασίας ήταν καθοριστική.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, ότι όλοι οι συνεργάτες που προανέφερα, έκτισαν μια ομάδα, μια παρέα που συνεργάζονταν με χαρά και χαμόγελο, χωρίς  ίχνος ανταγωνισμού. Τους ευχαριστώ με πραγματική συγκίνηση για όσα έχουν κάνει και όσα θα συνεχίζουν να κάνουν για το κοινωνικό σύνολο μέσα από τους νέους ρόλους που θα αναλάβουν.

Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς τους δημότες που με τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας μας βοηθάτε να γινόμαστε καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε δε πιο συντεταγμένα την επαφή μαζί σας με επισκέψεις στα χωριά και τις γειτονιές.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοπορεί ο Δ. Καρδίτσας στην υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας
Επόμενο άρθρο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας την Κυριακή των Απόκρεων