Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας


Τις γιορτινές αυτές ημέρες, ειδικά φέτος που η πανδημία COVID 19 έχει επηρεάσει κάθε τομέα της προσωπικής μας ζωής αλλά και της κοινωνίας, υπάρχει ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας που χωρίς να κοστίζει τίποτα είναι εξαιρετικά πολύτιμο: Το αίμα. Οι ανάγκες για αίμα στην περιοχή μας είναι επιτακτικές και ήδη η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας για να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των αιμοδοτών έχει μεταφέρει την πρωινή της λειτουργία, ταυτόχρονα και παράλληλα με τον χώρο του Νοσοκομείου, σε νέο χώρο εντός του αστικού ιστού.

Ως Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλούμε λοιπόν τα μέλη, τους εθελοντές και τους φίλους του Τμήματός να προσέλθουν την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 22 & 23 Δεκεμβρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο 2ο ΚΑΠΗ (Λαχανά και Βορείου Ηπείρου γωνία) απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο για εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει. Το έμπειρο προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας και η παρουσία των εθελοντών μας διασφαλίζουν την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών όπως ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την απρόσκοπτη μετακίνηση στο χώρο της αιμοδοσίας μετακίνησης απαιτείται είτε η αποστολή SMS (στέλνετε στο 13033 τον κωδικό 1 ως εξής: 1 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας) είτε η χρήση της βεβαίωσης «Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνηση Πολιτών» (σημειώνετε το κουτάκι Β1).

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε Σέλλανα και Φύλλο
Επόμενο άρθρο Γ. Τσιτσιμπής: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή