Εγκρίθηκε η δημοπράτηση 4 έργων προυπ. 2.560.000,00€


Ανατέθηκαν τρία (3) μικροέργα επισκευής σχολείων.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 08-08-2008 η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου εκτός από την έγκριση της μελέτης του Διοικητηρίου προυπ. 16.000.000,00€ για το οποίο υπήρχε αναλυτική παρουσίαση αποφάσισε:

1. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκλησίου» προυπ. 30.000,00€ στην ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Μπάγκος Δημήτριος» με ποσοστό έκπτωσης 08,00% που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο αφορά την καθαίρεση φύλλων αμιάντου που υπάρχουν στο λεβητοστάσιο, κατασκευή νέας στέγης και αντικατάσταση της καμινάδας στο λεβητοστάσιο και χρωματισμός του κτιρίου. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

2. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου Αντικατάσταση στέγης παλαιού κτιρίου Γυμνασίου- Λ.Τ. Ματαράγκας προϋπολογισμού 54.000,00€ με ΦΠΑ, στην ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Κυριτσόπουλος Θεόδωρος» με έκπτωση 6% που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αντικατάσταση τεγίδων, επιτεγίδων, σανιδώματος και επικεράμωσης στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ματαράγκας καθώς και κουφωμάτων με νέα αλουμινίου.

3. την ανάθεση του έργου για την εκτέλεση των εργασιών αποπεράτωσης του αυλείου χώρου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαγούλας προϋπολογισμού 40.000,00€ με έκπτωση 8% και περαίωση την 31η Αυγούστου 2008.

4. απέρριψε την ένσταση κατά του Πρακτικού Ι της Επιτροπής Διαγωνισμού για την μελέτη «Μελέτη οδού Μουζακίου-Λίμνης Ν. Πλαστήρα» σε όλα τα σημεία ως αβάσιμης και ουσιαστικά απαράδεκτης, όπως ομόφωνα πρότεινε η επιτροπή διαγωνισμού. Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 360.000,00€. Αντικείμενο της μελέτης είναι η οδική σύνδεση της περιοχής Μουζακίου με την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα δια μέσου της επαρχιακής οδού αριθμ. 10. Συγκεκριμένα θα μελετηθεί η κατασκευή τμήματος της ανωτέρω επαρχιακής οδού μήκους 8,4 χλμ., από τη θέση 1+300 του υφιστάμενου δρόμου Μουζάκι-Κρυοπηγή-Ανθοχώρι-Κερασιά και μέσω της Μακράς Ράχης θα συνδέεται με κόμβο με το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα. Η ανάθεση θα γίνει με τη διαδικασία του άρθρου 6 του Ν.3316/05, δηλαδή με ανάθεση προκαταρκτικών μελετών και οριστικής μελέτης με την ίδια προκήρυξη. Οι προκαταρκτικές συγκοινωνιακές μελέτες θα ανατεθούν σε επόμενη συνεδρίαση σε τρεις (3) υποψήφιους, που θα μελετήσουν τις εναλλακτικές λύσεις και από τους οποίους θα γίνει επιλογή για την ανάθεση της οριστικής μελέτης.

5. την έγκριση του 2ου σταδίου της Μελέτης του έργου «Στερέωση βραχωδών πρανών Μονής Παναγίας Πελεκητής Ν. Καρδίτσας» προυπ. 103.250,00€ με ΦΠΑ, που περιλαμβάνει την στατική προμελέτη-οριστική μελέτη, όπως υποβλήθηκε από τα συμπράττοντα γραφεία μελετών «ANALYSIS 2 ΕΕ»-«Ειρήνη Αρβανιτάκη». Η μελέτη εγκρίθηκε από Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο & ΥΠΠΟ σύμφωνα με την αρχαιολογική νομοθεσία.

6. την έγκριση Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Εργασιών των έργων

* βελτίωση άρδευσης αγροκτημάτων Γεφυρίων-Ν. Ικονίου». Ο 2ος Α.Π.Ε. κλείνει στο ποσό των 707.733,53€ με τη δαπάνη για Φ.Π.Α.

* βελτίωση άρδευσης αγροκτήματος Καππαδοκικού». Ο 20ς Α.Π.Ε. κλείνει στο ποσό των 634.889,91€ με τη δαπάνη για Φ.Π.Α.,

* Κατασκευή αρδευτικών-στραγγιστικών αντλιοστασίων». Ο 2ος Α.Π.Ε. του έργου κλείνει στο ποσό των 591.482,99€ με τη δαπάνη του Φ.Π.Α.

Τα παραπάνω τρία εγγειοβελτιωτικά έργα ολοκληρώθηκαν πριν από δύο μήνες περίπου και χρηματοδοτήθηκαν από πιστώσεις του ΕΑΠΝΑ-2 και τους ΚΑΠ.

7. την έγκριση όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση Πέτρινων Δημοτικών Σχολείων και επανάχρηση τους ως κέντρα κατάρτισης» προυπ. 140.000,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας και τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν με την απόφαση 12/105/12-6-2008 της Ν.Ε Καρδίτσας. Το αντικείμενο του έργου αφορά την συντήρηση Πέτρινων Δημοτικών Σχολείων με σκοπό τη λειτουργία τους ως Κέντρα Κατάρτισης.

8. την έγκριση όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση χώρου στη θέση Αγ. Μάρκος Δήμου Ρεντίνας» προϋπολογισμού 40.000,00€  με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας και το αντικείμενο του έργου αφορά την ανάπλαση του χώρου στον λόφο του Αγ. Μάρκου δίπλα στον Δήμο Ρεντίνας. Συγκεκριμένα αφορά:

* Την πλακόστρωση με πέτρινες πλάκες καλντερίμι 100,00μ2

* Την πλακόστρωση με πέτρινες πλάκες σόκορο 100,00μ2

* Την πλακόστρωση με πέτρινες πλάκες βυζαντινή τεχνοτροπία 250,00μ2

* Την κατασκευή «κιόσκι»

* Κατασκευή τοιχίου μεταβλητού ύψους 0,80 μ.

9. την έγκριση επαναδημοπράτησης του έργου «Βελτίωση Συντήρηση και αποκατάσταση του Οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (5η εργολαβία)» προϋπολογισμού 1.190.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις  του ετήσιου προγράμματος ΚΑΠ οδοποιία. Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων (συντήρηση) με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα τμήματα του οδικού δικτύου του νομού των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας.

10. την έγκριση μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α Καρδίτσας»(6η Εργολαβία-χρήση 2008) προυπ. 1.190.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ετήσιου προγράμματος ΚΑΠ οδοποιίας.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και αντικείμενο της εργολαβίας είναι η αποκατάσταση των φθορών όλων των τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης -σωληνωτά- επενδεδυμένη τάφρος κλπ) καθώς και η κατασκευή νέων τεχνικών στους οδικούς άξονες του επαρχιακού δικτύου του νομού.

Προηγούμενο άρθρο Η πτώση της τουριστικής κίνησης
Επόμενο άρθρο Ο νέος «Καποδίστριας»... μπλοκάρει την ανάπτυξη