Εβδομάδα γνωριμίας μαθητών Λυκείου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά την «Εβδομάδα Γνωριμίας» με μαθητές Λυκείου όλων των Νομών της Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 6/4 με 10/4, με στόχο : α) να φέρει σε άμεση επαφή τους μαθητές της Α’ Τάξης Λυκείου με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε διάφορα Τμήματά του και β) να ενημερώσει τους μαθητές για την καλύτερη επιλογή του μελλοντικού τους επαγγέλματος.

          Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/4/2009 και ώρα 12:00 εκδήλωση στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Καρδίτσα.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου καλωσόρισε τους μαθητές της Α΄ Λυκείου του 2ου και 5ου Γ.Ε.Λ. Καρδίτσας ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης. Μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τα όλα τα Τμήματα και τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, ενώ η προβολή dvd έδωσε επιπλέον την ευκαιρία στους μαθητές να ολοκληρώσουν την εικόνα τους για το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι καθηγητές του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αμοιρίδης Γεώργιος και κ. Γιάννενας Ηλίας, που έκαναν μια πιο αναλυτική περιγραφή της κτηνιατρικής επιστήμης και των επαγγελματικών δυνατοτήτων που ανοίγονται στους αποφοίτους του Τμήματος.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, που με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους έδωσαν το στίγμα του προβληματισμού τους για το μέλλον. Ο Διευθυντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, κ. Τζέλλος Γεώργιος καθησύχασε τις ανησυχίες τους συμβουλεύοντάς τους να έχουν ως οδηγό τους την αυτογνωσία τους, και υποσχόμενος τη συμπαράσταση των καθηγητών στα σχολεία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος Σπυρίδων, που επαίνεσε το Πανεπιστήμιο για την πρωτότυπη πρωτοβουλία του και διαβεβαίωσε τους μαθητές για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Συνολικά τονίστηκε από όλους η συμβολή της Θεσσαλίας στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, και δόθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της φοίτησης στην επαρχία, καλώντας τους μαθητές να ανοίξουν τα φτερά τους για το μέλλον, περνώντας τα δημιουργικά χρόνια των σπουδών τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Εικόνα εγκατάλειψης
Επόμενο άρθρο Τοποθετήθηκε στην πλατεία Πλαστήρα το ενημερωτικό περίπτερο