Ειδήσεις

Δ. Μπαξεβανάκης: Στόχος μας η στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης


Στην προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Παιδείας ώστε τα Επαγγελματικά Λύκεια να αναβαθμιστούν και να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά για τους νέους εστίασε ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε γνωστό πως από τον επόμενο κιόλας μήνα ο θεσμός της μαθητείας πρόκειται να επεκταθεί καθώς θα αφορά τους διπλάσιους αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Ο Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Μπαξεβανάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της σχολικής ειδικής αγωγής, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί το σχολείο ειδικής αγωγής Σοφάδων (ένα από τα 34 συνολικά που λειτουργούν σε όλη τη χώρα). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όλες αυτές οι μονάδες λειτουργούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό και θα στηρίζονται με κάθε δυνατό τρόπο.

Σε ό, τι αφορά στο Τμήμα Δασοπονίας που από φέτος επαναλειτουργεί και το οποίο επίσης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός, επεσήμανε πως διαθέτει εξαιρετική υποδομή αλλά και εξαιρετικό προσωπικό. «Η κυβέρνησή μας στηρίζει τα Τμήματα όπου γίνεται σοβαρή δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς γιατί εξακολουθεί να εμφανίζεται ως έδρα του συγκεκριμένου Τμήματος το Καρπενήσι, υπογράμμισε πως απαιτείται η κατάργηση ενός Προεδρικού Διατάγματος και έκανε λόγο για μια τυπική εκκρεμότητα που θα εκλείψει.

 

Προηγούμενο άρθρο Επεκτείνεται το φυσικό αέριο σε όλο το Νομό
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα τη Δευτέρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης