Ειδήσεις

Δωρεά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας


Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον κ. Βασίλη Μπρακατσούλα πρώην Βουλευτή Καρδίτσας για τη σημαντική δωρεά, που πραγματοποίησε προς αυτά.

Συγκεκριμένα ο εκλεκτός συμπατριώτης μας χάρισε στην υπηρεσία μας το αξιόλογο προσωπικό του αρχείο, το οποίο  περιλαμβάνει διαβάσματα, σημειώσεις και ευρετήρια από την εξορία και τις φυλακές. Διαβάσματα και σημειώσεις κατά τον ελεύθερο βίο του. Δημοσιεύματα και τεκμήρια από τη δράση του ως Βουλευτή, Νομάρχη Μαγνησίας και Ιωαννίνων, πρώτου Περιφερειάρχη  Νοτίου Αιγαίου και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αξιόλογη πορεία του κ. Βασίλη Μπρακατσούλα ως νομικού, πολιτικού, συγγραφέα και αγωνιστή που προσέφερε με κάθε τρόπο στον συνάνθρωπό του, καθιστά το προσωπικό του αρχείο πολυσήμαντο. Αποτελεί, πλέον, για τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Καρδίτσας ένα πολύτιμο απόκτημα, μια   αξιόλογη πηγή πληροφοριών και ντοκουμέντων, που αφορούν στην ιστορία της περιοχής μας αλλά και γενικότερα το δημόσιο βίο της χώρας μας.

Η υπηρεσία των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Καρδίτσας ευχαριστεί  και πάλι θερμά τον κ. Β. Μπρακατσούλα για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του  αλλά  και για την ενθάρρυνση  και την υποστήριξη που παρέχει  για τη βελτίωση του έργου της.

Προηγούμενο άρθρο Σαββατοκύριακο με επιτυχίες για τον ΠΟ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Ειρήνης: 60 χρόνια συμβολής στην πάλη