Δυναμικά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλο το Νομό


  Δυναμικά και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζονται κάθε βράδυ οι εκδηλώσεις του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Ορεστιάδας, τον Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΜΕΝΕΛΑΙΣ» Καρδίτσας, και τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα «HORA» από τη Ρουμανία  και «GORISVIT» από την Ουκρανία.

Νωρίτερα προηγήθηκε ένα τιμητικό αφιέρωμα στον υπεύθυνο των Πολιτιστικών από τη Ρουμανία Dorel Cosma για το έργο του, αλλά και για την πολύχρονη συνεργασία που έχει με την Καρδίτσα. Την αναμνηστική πλακέτα απένειμε η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ. Μένη Παπανικολάου.

Αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε και το βράδυ της Δευτέρας προς τιμήν της αρχόντισσας της Κρητικής παράδοσης Σοφίας Ηλιάκη που έφυγε από τη ζωή το 2008. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Το Αρκάδι» στα Καραϊσκάκεια. Η Σοφία Ηλιάκη ήταν η ιδρύτρια και η Πρόεδρος του δραστήριου αυτού Συλλόγου. Την πλακέτα απένειμε στον σημερινό Πρόεδρο του Συλλόγου και γιό της Σοφίας Ηλιάκη τον Κώστα Ηλιάκη η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένη Παπανικολάου η οποία την είχε γνωρίσει από κοντά.

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και σε όλο τον υπόλοιπο Νομό, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Το σημερινό πρόγραμμα (Τετάρτη 24 Ιουνίου)

Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μμ

  • 1) Μουσικό συγκρότημα «HORAN» από την Ιορδανία
  • 2) Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
  • 3) Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ταμασίου
  • 4) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου
  • 5) Λέσχη Χορού και Ήχου Καρδίτσας
  • 6) Χορευτικό συγκρότημα «EGYPSIAN GROUP FOR ARTS HERITAGE» από την Αίγυπτο

Παράλληλες εκδηλώσεις

Δήμος Άρνης – Ώρα 9.00μμ

Κεντρική Πλατεία Ματαράγκας

  >Χορευτικό συγκρότημα «STRUGURAS NOSTALGIE» από τη Μολδαβία

Οργάνωση : Δήμος Άρνης – Πολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας

Δήμος Κάμπου – Ώρα 9.00μμ

Κεντρική Πλατεία Σταυρού

> Εκπολιτιστικός Καλλιτεχνικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ»

> Χορευτικό συγκρότημα « ΤAUNA SANAT KULUBU» από την Άγκυρα της Τουρκίας

Οργάνωση : Δήμος Κάμπου

Δήμος Ιτάμου – Ώρα 9.00μμ

Κεντρική Πλατεία Καλλιθήρου

> Χορευτικό συγκρότημα «HORA» από τη Ρουμανία  

> Χορευτικό συγκρότημα «DANSE ENSEBLE GORISVIT» από την Ουκρανία

Οργάνωση : Δήμος Ιτάμου

Ξεναγήσεις – επισκέψεις

Στο μεταξύ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή διαμονή των προσκεκλημένων χορευτικών συγκροτημάτων στο Νομό μας και προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές μας, η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει διάφορες επισκέψεις και ξεναγήσεις.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Μετέωρα, την Τρίτη στη λίμνη Πλαστήρα, σήμερα Τετάρτη θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Δημοτική Αγορά και αύριο Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή στη θάλασσα.

Χορηγοί

Η όλη διοργάνωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καρδίτσας, του  ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας, αλλά και των επιχειρήσεων :  Mouzaki Pallas – Ξενοδοχείο, ΄΄Μητρόπολις΄΄ – Ξενοδοχείο, Εστιατόριο ΄΄Ελληνικό΄΄, Αρτοποιεία ΄΄Διαλεχτό΄ που τη βραδιά της έναρξης θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, Εταιρεία Εκτυπωτική,  Βιοτεχνία Ξύλου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΚΗΣ, Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Ζαχαροπλαστεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ζασχαροπλαστεία ΄΄ΜΗΝΙΑΣ΄΄, Πυροτεχνήματα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ Καταστήματα Φρεσκοκαταψυγμένων Θαλασσινών «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Προηγούμενο άρθρο Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Καρδ. στο Μόναχο
Επόμενο άρθρο Στον Παλαμά το 1ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας