Ειδήσεις

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, διοργανώνουν δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών».

Σε όλη την Ευρώπη, εκατομμύρια Ευρωπαίοι ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

Από 23 – 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολυγλωσσίας στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα και του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τη συμμετοχή πλήθους φορέων και σχολείων του Βόλου. Οι μαθητές και οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν από την μια Ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη κα θα ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΕΔ Θεσσαλίας: Βασικές ρυθμίσεις για τους αιρετούς των ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Γραμματεία Διοίκησης