Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο επίσημος εορτασμός για τα 102 χρόνια από την «εξέγερση του Κιλελέρ» και όπως αναγράφηκε μεταξύ των άλλων σε μια ανακοίνωση ενός κόμματος «εμπνεόμαστε από τις ηρωϊκές μορφές των φωτισμένων προσώπων του Κιλελέρ». Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά για να ακριβολογούμε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξε εξέγερση του Κιλελέρ αλλά μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο στο χωριό Κιλελέρ.
Όμως υπήρξε μεγάλη, διαρκής, εξέγερση στα τέλη του 1909 και στις αρχές του 1910, όλων των Θεσσαλών Αγροτών η οποία κυρίως προετοιμάσθηκε, οργανώθηκε και κατόπιν εξελίχθηκε πιο δυναμικά στην Καρδίτσα.
Όλες, ή τουλάχιστον οι κυριότερες, «ηρωικές μορφές των φωτισμένων προσώπων του Κιλελέρ» ήταν Καρδιτσιώτες όπως ο Δημήτριος Μπούσδρας (πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής), ο Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο βουλευτής Καρδίτσας Γεώργιος Καραϊσκάκης (εγγονός τού ήρωα τής επαναστάσης τού 1821), ο Γεώργιος Γρίβας, ο Δημήτριος Κουκουλέτσος. Επίσης, ο πρώτος νεκρός Χρήστος Σάλτας, στο πρώτο ένοπλο συλλαλητήριο που έγινε στην Καρδίτσα στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και πολλοί άλλοι. Μάλιστα εκείνη την εποχή όσα πολιτικά πρόσωπα, από κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, πήραν αργότερα, κατά καιρούς, μέτρα υπέρ των αγροτών (π.χ. απαλλοτριώσεις τσιφλικιών κ.λ.π) ήταν και αυτοί Καρδιτσιώτες. Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ν. Πλαστήρας, ο Γ. Σίδερης (Υπουργός Γεωργίας), ο Απ. Αλεξανδρής (μετέπειτα Υπουργός Εξωτερικών), ο Γ. Καραϊσκάκης.
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Καρδίτσας, τα τελευταία δύο χρόνια τής θητείας μας, οργάνωσε στην Καρδίτσα τις πρώτες εκδηλώσεις, για την αγροτική εξέγερση της Θεσσαλίας, στο άγαλμα του αγρότη κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Επίσης ζητήθηκε επανειλημμένα από το Υπουργείο Γεωργίας η ίδρυση – στην Καρδίτσα – του Εθνικού Αγροτικού Μουσείο