Διακοπές με… προσφορές ως αντίδοτο στην κρίση


Με προσφορές, δωρεάν διανυκτερεύσεις σε πολυήμερα ταξίδια και άτοκες δόσεις προσπαθούν οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα να ξεπεράσουν το μειωμένο ενδιαφέρον των επισκεπτών, που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Μπροστά στο διαφαινόμενο «κραχ» κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όσοι αποφασίσουν ακόμη και τώρα να περάσουν εκτός των τειχών αυτές τις ημέρες θα βρουν ευκαιρίες για διακοπές φθηνότερες από ό,τι πέρυσι.

Ευκαιρίες

Oι ευκαιρίες υπάρχουν εκτός και εντός των ελληνικών συνόρων, σε δημοφιλείς μάλιστα προορισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, όπου είναι και ο δημοφιλέστερος προορισμός της,  μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σχεδόν καμία κράτηση στα ξενοδοχεία για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που…κάτι κινούνταν! Και επιπλέον, όσοι ενδιαφέρονται για την περιοχή, μειώνουν τον αριθμό ημερών παραμονής τους. «Τείνουμε δυστυχώς να γίνουμε προορισμός της μίας ημέρας, ακόμη και αυτή την περίοδο. Θα είμαστε ευτυχείς εάν μπορέσουμε να γεμίσουμε τα περισσότερα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας», σημείωσε επαγγελματίας της περιοχής.

Και άτοκες δόσεις

Βέβαια, για όποιον ψάξει λίγο παραπάνω, υπάρχουν και οι ευκαιρίες, με την τετραήμερη διαμονή στη Λίμνη Πλαστήρα να στοιχίζει 240 για το ζευγάρι και την αντίστοιχη εκδρομή στην Πράγα να πέφτει στα 990 ευρώ για τα δύο άτομα.

Υποτονικότητα και στην Καλαμπάκα

Και ενώ θα μπορούσαμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον τουρισμό του Νομού Τρικάλων και κυρίως της περιοχής της Καλαμπάκας και των Μετεώρων (στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον όμορο Νόμο), δυστυχώς και εκεί…παρατηρείται υποτονικότητα στις κρατήσεις. «Η πληρότητα φέτος έχει πέσει. Είμαστε περίπου 15% κάτω σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε ο κ. Γιάννης Κουρούπας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων.

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν πρόωρες εκπτώσεις έως 50%
Επόμενο άρθρο 600.000 Ευρώ για έργα σχολικής στέγης στην Καρδίτσα