Ειδήσεις

Διήμερο σεμινάριο χάλκινων πνευστών στο ΔΩΚ


Διήμερο σεμινάριο χάλκινων πνευστών με τον διακεκριμένο σολίστα και παιδαγωγό Γεράσιμο Ιωαννίδη έπειτα από πρόσκληση του καθηγητή της σχολής τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας Γρηγόρη Κεφσερίδη, διοργανώνει το Δ.Ω.Κ., στην αίθουσα εκδηλώσεών του το Σάββατο 16/2 και ώρα 15.00 μ.μ. και την Κυριακή 17/2 στις 11.00 π.μ Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Γεράσιμος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τρομπέτα στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών   με καθηγητή τον Δημ. Κάφυρη. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια στην Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία και Ελλάδα με διάσημους καθηγητές. Διετέλεσε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Ελλάδα, Wurzburg Γερμανίας, ΗΠΑ, Μπούρσα και Άγκυρα Τουρκίας και Μελβούρνη Αυστραλίας.Από το 1998 έως το 2007 διετέλεσε Καθηγητής τρομπέτας και Διευθυντής της μπάντας στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα.Ως σολίστ έχει παίξει στην Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Τσεχία, Danville (KentuckyUSA) και έχει συμπράξει με άλλους διάσημους σολίστ.

Το 2010, προσεκλήθη ως τιμώμενος καλλιτέχνης στο Σύδνεϋ Αυστραλίας και έλαβε μέρος στο Συνέδριο της   Διεθνούς Ένωσης εκτελεστών τρομπέτας (ITG).

Διδάσκει ως καθηγητής τρομπέτας στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών από το 1979.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τα δίκαια του αγώνα των αγροτών
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δίκτυο δήμων περιοχής Πίνδου