Ειδήσεις

Διήμερο θεατρικής παιδείας για τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας


Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας, κατά το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου 2016, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στη μαγεία της θεατρικής τέχνης κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια του σχολείου, που ανοίγει διάπλατα την πόρτα του στον πολιτισμό.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου μετέβησαν στη θεατρική σκηνή του αείμνηστου Αντώνη Νικολάου, όπου βίωσαν τη θεατρική πράξη στην ολότητά της. Κάτω από τις οδηγίες του δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, της σκηνοθέτιδας Λίνας Ζαρκαδούλα και του μεγάλου ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου συν-συνέγραψαν, συν-σκηνοθέτησαν και συν-πρωταγωνίσθησαν στο έργο που αποτέλεσε προιόν δικής του πηγαίας έμπνευσης και δημιουργικής αντίληψης της τέχνης.

Η εμπειρία για τους μαθητές υπήρξε μοναδική. Κατέδυσαν στο μαγικό κόσμο της θεατρικής τέχνης αποκομίζοντας ένα κομμάτι από τους θησαυρούς της.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με το έργο του Γ. Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία του Δ. Αβδελιώδη.  Η ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών υπήρξε καθηλωτική. Απέδωσαν όλο το κείμενο στην καθαρεύουσα με ένα ιδιαίτερο ύφος, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να συλλάβουν την εσωτερικότητα των συγκρούσεων των ηρώων του έργου και κυρίως την απεριόριστη δυναμική της ελληνικής γλώσσας.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους οικοδεσπότες των θεατρικών δρώμενων: στη θεατρική σκηνή του Αντώνη Νικολάου και στο 1ου ΕΠΑΛ για την άψογη φιλοξενία τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο κήπος του Ματίς στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιτυχημένη η εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στο Παλαιοκκλήσι