Διάλεξη με θέμα την ιατρική ευθύνη


  Οι σύγχρονες εξελίξεις της Ιατρικής και της Νομικής επιστήμης σε συνδυασμό με τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα, καθιστούν απαραίτητη μία συνεχώς ανανεούμενη προσέγγιση του ακανθώδους θέματος της ιατρικής ευθύνης.

Η κατανοητή και κάποιες φορές δίκαιη επιθυμία των ασθενών ή των συγγενών τους να αναζητήσουν την ευθύνη των περιπλοκών της υγείας στο θεράποντα ιατρό τους, επιλέγοντας βέβαια ενίοτε τη διαδικασία της φυγής μέσω εξιλαστηρίων θυμάτων, η γιγαντούμενη απαξίωση εν συνόλω του ιατρικού σώματος ενορχηστρούμενη και υλοποιούμενη από τα μεγάλα ΜΜΕ και η πυροδοτική πολλές φορές δράση επαγγελματιών «κυνηγών ιατρικών κεφαλών», δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που η όχι σπάνια ανάφλεξή του διασύρει κοινωνικά, αποστραγγίζει οικονομικά και ταλαιπωρεί σε υπέρμετρο βαθμό ψυχικά, πολλές φορές αδίκως, γιατρούς αλλά και ασθενείς ή συγγενείς τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε πως θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για τους γιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους νοσηλευτές και τους δικηγόρους καθώς και για κάθε συμπολίτη μας η διάλεξη που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος με θέμα:

«ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» με ομιλητή τον συμπολίτη μας δικηγόρο κ. Σπύρο Λάππα, κατά την οποία εκτός από την ανάλυση του θέματος θα γίνει και εκτενής συζήτηση με το ακροατήριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου ώρα 9 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ».

Προσκαλούμε τους επαγγελματίες υγείας, τους νομικούς αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πιστεύοντας πως θα την βρουν πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.

 ΤΟ

Διοικητικό  Συμβούλιο

Του Iατρικού Συλλόγου  Kαρδίτσας

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    

Κώστας Καρδαράς

Η

ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Μπάλλα Μαρία

Προηγούμενο άρθρο Μειωμένος κατά 15-20% ο τζίρος των καταστημάτων την πασχαλινή περίοδο
Επόμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ