Ειδήσεις

Διάλεξη με θέμα : Ιριδολογία, η προληπτική ιατρική του μέλλοντος


Την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11 πρωί στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρ. ΤΕΔΚ) οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 36 1ος όροφος, η ΟικόΣφαιρα οργανώνει διάλεξη με θέμα   ‘’ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ’’ Ομιλητής θα είναι ο γιατρός Μιχάλης Νταϊλάκης, Ιριδολόγος, βελονιστής , Ομοιοπαθητικός.

Είναι ο πρώτος γιατρός που εισήγαγε την επιστήμη της Ιριδολογίας στην Ελλάδα.        Κατά την άσκηση της μεθόδου εξετάζεται η ίριδα του ματιού, με σκοπό να γίνει διερεύνηση γενετικών προδιαθέσεων. Η μέθοδος στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε όργανο στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχεί σε ένα μέρος της ίριδος. Σημάδια ή χρωματικές μεταβολές που υπάρχουν στην αντίστοιχη ζώνη μας πληροφορούν για το είδος της γενετικής ευαισθησίας. Συμβιώνει με τις αρχές τις ομοιοπαθητικής, του βελονισμού, της υγιεινής διατροφής και αποτελεί ένα ολόκληρο φιλοσοφικό σύστημα πάνω στην υγεία και στον τρόπο ζωής.

Το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της ιριδολογίας είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας ενός ασθενούς στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, να διακρίνει τάσεις ασθένειας και οργανικές αδυναμίες, επίκτητες ή κληρονομημένες

Ο κ. Νταϊλάκης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Ιριδολογίας.

Συγγραφέας βιβλίων: Αιφνίδιος θάνατος (1988), σε συνεργασία με το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Ρώμης, Δίαιτα και Υγεία (1997),  Καρδιακές Παθήσεις και Ιριδολογία (2000), Εγχειρίδιο Ιριδολογίας ( 2002 ), Ιδιοσυστασίες και Ιριδολογία (2002).

Καθηγητής Ιριδολογίας της Ιταλικής Σχολής Φυσικοπαθητικών Επιστημών με έδρες τις πόλεις της Ιταλίας: Salerno, Trani, Reggio Calabria, Messina, Palermo, Catania    Διδάσκει Ιριδολογία επίσης και σε αντίστοιχες σχολές της Ελβετίας και της Ελλάδος.

Ερευνητής στον τομέα της Ιριδολογίας με μελέτες στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Μυϊκή Δυστροφία Duchenne, Νευροϊνομάτωση τύπου Ι (Νόσος του Von Recklinghausen ), Νόσος Alzheimer, Καρδιακές Παθήσεις και Μυοπάθειες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΣΕΚ : Διευκρινίσεις για τη διάθεση συνεταιριστικών μερίδων στην παλιά τιμή
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων