Ειδήσεις

Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας : Η Μουσική γίνεται τέχνη


Το Δημοτικό Ωδείο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας δηλώνει έντονα το παρόν του στη μουσική εκπαίδευση στον τόπο μας παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών για τριάντα τρία (33) συνεχή χρόνια.

Η μουσική ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας από τα αρχαία χρόνια έως τις μέρες μας, παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και στην καλλιέργεια των νέων ανθρώπων. Τα παιδιά που έρχονται σε στενή επαφή με τη μουσική αναπτύσσουν δεξιότητες, ανακαλύπτουν και καλλιεργούν καλλιτεχνικές  κλίσεις και ενδιαφέροντα,  διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Μέσα από τις έρευνες που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας μαθαίνουμε ότι η μουσική κάνει τα παιδιά ευφυέστερα, τα βοηθάει να βελτιώνουν την μνημονική τους ικανότητα, παράγει αριστούχους, είναι το μυστικό για χαρισματικά και προικισμένα παιδιά, καθώς και ότι προσφέρει υπαρκτά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη όλων των παιδιών.

Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ενός οργάνου απευθύνεται σε παιδιά από 7 χρονών και πάνω, αλλά το Δημοτικό Ωδείο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. έχει αναπτύξει τμήματα προσχολικής αγωγής που απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 7 χρονών. Σε αυτό το στάδιο εφαρμόζονται παιδαγωγικοί μέθοδοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της ευαίσθητης αλλά και ιδιαίτερα δεκτικής αυτής ηλικίας.

Παράλληλα λειτουργούν τμήματα για ενήλικες καθώς η ανάγκη για μουσική στη ζωή μας δε σταματάει ποτέ.

Τα τμήματα που λειτουργούν στο Δημοτικό Ωδείο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικής αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους.

Το Δημοτικό Ωδείο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. δίνει την δυνατότητα σε όλους να Γνωρίσουν  την μουσική πλευρά της  ζωής τους μέσα από την μουσική εκπαίδευση που παρέχει.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος για την 14η Λαμπαδηδρομία
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης από το Περ/κό Τμήμα ΕΕΣ Καρδίτσας