Δημοπρατήθηκε ο νέος οικισμός Εργατικών Κατοικιών στην Καρδίτσα


 Στο έργο του νέου οικισμού Εργατικών Κατοικιών που θα κατασκευαστεί έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας που δημοπρατήθηκε από τον Ο.Ε.Κ. αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης. 

Το έργο της ανέγερσης ενός νέου συγκροτήματος κατοικιών στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, θα δώσει τη δυνατότητα σε δεκάδες οικογένειες δικαιούχων εργαζομένων, να δώσουν οριστική λύση στις στεγαστικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου οικισμού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, που περιλαμβάνει 228 διώροφες κατοικίες, αίθουσα συγκεντρώσεων καθώς και δυο καταστήματα, κοινόχρηστους χώρους καθώς και βασικά δίκτυα υποδομής. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της αναδόχου εταιρίας ανέρχεται σε 20,2 εκατομμύρια € και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου τριών ετών.

Με το πολύ σημαντικό αυτό έργο, 228 οικογένειες θα αποκτήσουν σύγχρονα, άνετα και λειτουργικά σπίτια, ενώ παράλληλα, δημιουργείται στη νοτιοδυτική ζώνη της πόλης, ένας νέος οικιστικός πυρήνας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης η πρόθεση του Δήμου, είναι καταρχήν να διευκολύνει και να συνδράμει με κάθε μέσο για την ταχύτερη και ποιοτικότερη ολοκλήρωση του έργου, ενώ τα έργα που προγραμματίζονται, θα συμβάλλουν στη συνολικότερη αναβάθμιση της περιοχής:

«Όσον αφορά την κατασκευή του τμήματος του περιφερειακού από την οδό Φαναρίου έως την οδό Ταυρωπού, έπειτα από παρέμβαση που έγινε προς την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΥΠΕ) ξεπεράστηκε το πρόβλημα της περιβαλλοντικής μελέτης και αναμένεται επικαιροποίηση των τιμών δημοπράτησης του έργου.

Για το έργο του Αστυνομικού Μεγάρου εγκρίθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ το τοπικό ρυμοτομικό και επίκειται η έκδοση του σχετικού Φ.Ε.Κ.

Η ανάπτυξη προγράμματος ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, όπου θα κατασκευαστεί και το Κλειστό Γυμναστήριο, θα αναβαθμίσουν τόσο την καλύτερη λειτουργία του νέου οικισμού, όσο και συνολικά την εικόνα όλης της νοτιοδυτικής ζώνης της πόλης, που αποκτά πλέον νέες δυνατότητες ανάπτυξης.»

Για τους οικισμούς Καμινάδων και Αγίου Φανουρίου

Με την ευκαιρία ο κ. Βερίλλης αναφέρθηκε και στα άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του Ο.Ε.Κ. που αφορούν το Δήμο Καρδίτσας

«Στο ζήτημα των  εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στους οικισμούς εργατικών κατοικιών που βρίσκονται στη συνοικία των Καμινάδων έχουν αρθεί πλέον τα διαδικαστικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το έργο

« Αντικατάσταση αμιαντοστεγών με κεραμοσκεπές και παρεπόμενες εργασίες», για το οποίο ο σχετικός διαγωνισμός διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του  2007 από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε κατακυρωθεί στον μειοδότη, για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Πλέον έχει εγκριθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και η μόνη εκκρεμότητα είναι αν θα υπάρξει και σε ποιο ποσοστό συμμετοχή και των ιδιοκτητών στη δαπάνη που ανέρχεται στα 2.300.000 ευρώ περίπου για έργα τόσο στον οικισμό «Καρδίτσα Ι», όσο και στον οικισμό «Καρδίτσα ΙΙ». Σημειωτέον ότι το ανώτερο ποσοστό συμμετοχής των ιδιοκτητών στη δαπάνη των έργου είναι 5%, αλλά οι παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν μικρότερης οικονομικής συμμετοχής, – αν είναι δυνατόν και μηδενικής – τους στη δαπάνη του  έργου που αφορά την αντικατάσταση των αμιαντοστεγών με κεραμοσκεπές, αλλά και εργασίες στο εσωτερικό των κατοικιών και τον περιβάλλοντα χώρο (δίκτυα, πλακοστρώσεις κ.α.)

Όσον αφορά τα προτεινόμενα έργα στον οικισμό «Καρδίτσα ΙΙΙ» που βρίσκεται στην συνοικία Αγίου Φανουρίου οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με βάση τις νέες χρήσεις που λειτουργούν  και με την αποδοχή των οικιστών και ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθειά του για την χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων.»

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Παλαμά