Δημιουργία παραδοσιακού ξενοδοχειακού συγκροτήματος


«Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός παραδοσιακού ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλη τη χώρα».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΠΛΙΘΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος κατά το σύντομο χαιρετισμό στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου δημιουργίας της παραδοσιακής ξενοδοχειακής μονάδας «Το Πλίθινο Χωριό» στην πόλη των Σοφάδων, επεσήμανε τα εξής:

«Σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται στόχος της Κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ιδιαίτερο βάρος για την εθνική οικονομία όπως είναι ο ελληνικός τουρισμός. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, για να βοηθήσουμε τον Τουρισμό να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η διεθνής κρίση. Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες. Αυξήσαμε τις δαπάνες για προβολή της χώρας, χρηματοδοτούμε τις τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του «Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία» και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, αυξήσαμε κατά 21% για το 2009 τον αριθμό των εισιτηρίων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης με θεωρητική και πρακτική άσκηση και υποχρέωση των επιχειρήσεων που μετέχουν να απορροφήσουν 30% όσων καταρτίζονται, ενώ δημιουργείται ένα «δίχτυ» προστασίας για την οικονομική διαχείριση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Πιστεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών η ανάπτυξη αυτή είναι εφικτή. Πρωτοβουλίες όπως είναι η δημιουργία της παραδοσιακής ξενοδοχειακής μονάδας «Το πλίθινο χωριό», στην πόλη των Σοφάδων. Διατηρώντας τον χαρακτήρα της παλιάς αρχιτεκτονικής με φυσικά δομικά υλικά, το πλίθινο χωριό θα δίνει στους επισκέπτες του τη χαρά να φιλοξενούνται σε έναν ουσιαστικά σύγχρονο χώρο εξασφαλίζοντας όμως την πλέον φιλική σχέση με το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος που θα λειτουργεί ως ζωντανό μουσείο θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλη τη χώρα. Θα προσελκύει ανθρώπους που αγαπούν τη φύση, οικογένειες που πιστεύουν στην αξία της παράδοσης και που φυσικά απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα η πορεία της οικονομίας μας επηρεάζεται ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του Τουρισμού. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει κι άλλες, συμπληρωματικές πρωτοβουλίες, εφόσον χρειαστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε αυτό που με θυσίες όλων των Ελλήνων πετύχαμε τα χρόνια που πέρασαν. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τέτοιες δημιουργικές πρωτοβουλίες όπως είναι η δημιουργία ενός παραδοσιακού και εναρμονισμένου με το περιβάλλον «Πλίθινου Χωριού».

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΑΝΚΑ κ. Κωνσταντίνο Παπαλό, τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Βασίλειο Κατσάρα αλλά και όσους συμμετέχουν στην μοναδική αυτή αναπτυξιακή δράση για το Νομό μας».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση ενημέρωσης των πολιτών για τις ψηφιακές υπηρεσίες
Επόμενο άρθρο Με λαμπρότητα τα «Καραισκάκεια 2009» στο Μαυρομμάτι