Ειδήσεις

Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία – Ανακοίνωση των Ενωτικών Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας


Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν τα νέα αγροτοδικεία, αυτή την φορά με την ευλογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, την τρομοκράτηση μας.

Η νέα δίκη μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου Νίκαιας έχει οριστεί για την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας για τα μπλόκα του 2013.

Ταυτόχρονα καλούνται συνδικαλιστές σε απολογία για το μεγαλειώδης μπλόκο που στήθηκε στην Νίκαια το 2016.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Το «έγκλημα» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, την άγρια φοροληστεία και τα χαράτσια, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές κατάντησαν την Ελλάδα που έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δεν μπορούμε να παράγουμε. Αυτές τις πολιτικές αντιπαλέψαμε στο μπλόκο Νίκαιας.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας.  Σύντομα θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με μας. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα σκύψουμε το κεφάλι.

Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την  πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωση της, ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που θα ξεπαστρέψουν και θα ξεκληρίσουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, θα συγκεντρώσουν πιο γρήγορα την γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες ώστε αυτοί να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν μας φοβίζουν! Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, για ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της  χώρας προς όφελος του λαού μας.

Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας καλούν τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συναδέλφους που δικάζονται την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τους ήρωες του 1821 τίμησε ο Α΄& Β΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δ. Καρδίτσας